Ukrainos kariuomenei dideliais tempais atsikovojant didžiules teritorijas, akcijos iniciatoriai kviečia prisidėti prie kuo greitesnio jų grąžinimo į normalų gyvenimą. Besitraukiančių Rusijos karių išplėštoms mokykloms trūksta daugelio dalykų, tarp jų ir kompiuterių bei planšečių, kurios būtinos mokymosi procesui.

Šia akcija siekiama įrenginiais aprūpinti 20 mokyklų arba 20.000 mokinių, o tam reikia bent 500 kompiuterių ar planšečių. Iš gyventojų ir įmonių tikimasi sulaukti 250-ies įrenginių, o antra tiek verslas įsipareigoja padovanoti savo sąskaita.

Kartu su “Topo centru“ iniciatyvą įgyvendina žinomas Ukrainos palaikytojas Karolis Sankauskas ir asociacija „Šešios AM“. „Mums įprasta, kad Lietuvos mokyklose yra ne viena kompiuterių klasė. Išplėštose mokyklose Ukrainoje trūksta visko, joms tinka ir ne vienerius metus naudoti įrenginiai, svarbu, kad būtų tvarkingi bei veikiantys“, – teigia akcijos metu surinktą paramą perduoti įsipareigojantis Karolis Sankauskas.

„Kviečiame į bet kurią Lietuvoje veikiančią „Topo centro“ parduotuvę, o mes įsipareigojame surinktų įrenginių skaičių padvigubinti. Darbuotojai užtikrins jų patikrinimą bei perdavimą šios akcijos organizatoriams“, – prie akcijos prisijungti ragino Remigijus Štaras, „Topo centro“ generalinis direktorius.

Svarbi informacija norintiems prisidėti prie labdaros akcijos:

• Nebenaudojamus kompiuterius galite atnešti į bet kurią „Topo centro“ parduotuvę.
• Svarbu, kad prieš aukodami įrenginį įsitikintumėte, kad jis yra veikiantis ir visa jūsų asmeninė informacija yra ištrinta. Tačiau, jei nesate tikri – darbuotojai tai padarys už Jus.
• Kompiuteris turi būti su įkrovimo laidu.
• Programine įranga rūpintis – nereikia.

„Visi kalbame, kad reikia nepamiršti vis dar kariaujančios Ukrainos. Ne mažiau svarbu prisidėti prie grįžimo į normalų gyvenimo ritmą. Bet kokia pagalba, net ir mažiausia, yra reikšminga. Kviečiu visus žmones nelikti abejingais, nes jums nebereikalingas, bet vis dar veikiantis įrenginys gali būti itin vertingas kitiems“, – teigia K. Sankauskas.

K. Sankauskas ir „Šešios AM“ jau yra surinkę bei perdavę ne vieną labdaros siuntinį Ukrainai ir nuolat palaiko ryšius su užpulta šalimi. Visi veikiantys įrenginiai Karolio Sankausko ir „Šešios AM“ pagalba bus perduoti tiesiogiai nukentėjusių miestų mokykloms.

„Topo centras“, organizacijos „Mėlyna ir Geltona“ pagalba, karo pradžioje į frontą išsiuntė tūkstančius išorinių baterijų, žibintuvėlių, dronų, GPS imtuvų, kompiuterių. Įmonė taip pat prisidėjo prie „Stiprūs Kartu“ iniciatyvos ir perdavė trūkstamus buities prietaisus ukrainiečių pabėgėlių laikinuose namuose. Taip pat padėjo su trūkstama buitine technika pabėgėlių namams tiesiogiai per bažnyčias ir vyskupijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)