„Per daugiau nei ketvirtį amžiaus savo veiklos Lietuvoje jau padarėme daug ir toliau dirbame, kad sukurtume saugią, atvirą ir orią darbo aplinką, kurioje kiekvienas asmuo, kiekviena visuomenės grupė justų savo indėlį ir svarią vertę. Esame įsitikinę, kad jeigu žmonės nėra vertinami pagal jų lytį, amžių, religiją ar seksualinę orientaciją, tai išlaisvina ir skatina kūrybiškumą bei tobulėjimą. Džiaugiamės galėdami prisijungti prie Įvairovės chartijos ir tikimės, kad šis įsipareigojimas leis ne tik tobulėti mums patiems, bet ir stiprinti šių tvarių bei pažangių visuomenės vertybių sklaidą už mūsų bendrovės ribų“, - sako „McDonald‘s“ generalinis direktorius Baltijos šalyse Vladimir Janevski.

Ši Europos Komisijos iniciatyva veikia 26 Europos sąjungos šalyse. Per ketverius metus prie Chartijos mūsų šalyje prisijungė daugiau nei 20 įmonių, valstybinių institucijų ir NVO organizacijų, tokių kaip „Lietuvos tarptautiniai oro uostai“, Vilniaus miesto savivaldybė, „Swedbank“, „Rimi Lietuva“, „Telia Lietuva“, „Moody’s Lietuva“ ir kt.

„Džiaugiuosi, kad „McDonald's“ („Premier Restaurants“) imasi lyderystės ir ieško sprendimų, kaip užtikrinti lygias galimybes visiems. Apklausos rodo, kad būtent to iš verslo tikisi ir gyventojai - atvirumo, skaidrumo, daugiau įvairovės ir įtraukties. Tai, kad restoranai supranta savo atsakomybę ir poveikį visuomenei, siunčią itin svarbią žinutę visai verslo bendruomenei“, - sako Lietuvos Įvairovės chartijos asociacijos vadovė Rugilė Trumpytė.

Justina Gulbinskienė, „McDonald's“ Įvairovės vadovė Baltijos šalyse, teigia, kad narystė Įvairovės chartijos asociacijoje yra nuoseklaus atsidavimo lygybei, įvairovei bei įtraukčiai rezultatas: „Vien tik kalbėjimo apie toleranciją ir atvirumą jau seniai nebepakanka – įmonės tą turi demonstruoti kasdienėje veikloje. Lakmuso popierėliu yra ne tik tokių asociacijų kaip Įvairovės chartija įvertinimas, bet ir visuomenės reakcija, požiūris į bendrovę. Esame vienas didžiausių ir stipriausių darbdavių rinkoje – tai rodo, kad mūsų ilgametė atvirų durų politika yra tai, kas patrauklu visuomenei, ir už ką esame vertinami“.

Ji atkreipia dėmesį, kad nors prisijungimas prie Chartijos yra savanoriškas, kiekviena įmonė atsakingai tikrinama, ar išties jos vertybes įrodo realūs veiksmai, ir kaip jie atliepia Chartijos siekius.

Prieš tapdamos Įvairovės chartijos narėmis, įmonės turi pateikti duomenis apie lyčių pasiskirstymą įmonėje ir jos vadovybėje, nurodyti, kiek dirba žmonių su negalia, ne ES šalių piliečių, taip pat – koks darbuotojų pasiskirstymas pagal amžiaus grupes.

Potencialūs nariai turi pagrįsti, kaip yra integravę lygių galimybių politikos principus į savo veiklą. Taip pat vertinama, ar organizacija per paskutinius metus turėjo ginčų Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyboje ar darbo ginčų komisijoje, atvejų teismuose dėl lygių galimybių pažeidimų, diskriminacijos.

Šiuo metu „McDonald‘s“ Lietuvoje dirba 954 darbuotojai nuo 16 iki 77 metų amžiaus su įvairia profesine patirtimi, turintys skirtingų šalių pilietybes, skirtingas religines nuostatas. Bendrovėje dirba 8 žmonės su negalia, ketinama įdarbinti ir daugiau. Užtikrinti galimybes „McDonald‘s“ dirbti žmonėms su specialiaisiais poreikiais padeda ir bendradarbiavimas su socialiniu partneriu Lietuvoje.

„McDonald‘s“, didžiausias greito maisto restoranų tinklas visame pasaulyje, savo veiklą Lietuvoje pradėjo 1996 m. Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Marijampolėje šiuo metu iš viso veikia 17 bendrovės restoranų.