„Telia“ „Baltic Pride“ eisenoje dalyvaus su šventiškai papuoštu autobusu ir įmonės atributika, o savo darbuotojus prie renginio kviečia prisijungti su šeimomis ir draugais. Anot „Telia Lietuva“ vadovo D. Strombergo, dalyvaudama eitynėse bendrovė siekia išreikšti paramą lygioms teisėms ir dar kartą pademonstruoti pastangas puoselėti įvairovės ir įtraukties principais grįstą organizacijos kultūrą.

„Laisvė, lygios galimybės ir įvairovė yra kertiniai mūsų organizacijos principai, kuriuos kiekvieną dieną siekiame įtvirtinti praktikoje. Norime, kad mūsų įmonėje save realizuoti galėtų skirtingi žmonės, todėl kuriame tokią aplinką, kurioje kiekvienas galėtų jaustis patogiai ir būti savimi. Įvairovę matome kaip mūsų organizacijos stiprybę, tobulėjimo ir augimo sąlygą. Laikydamiesi savo principinių vertybių lygias teises palaikome ir už organizacijos ribų, todėl džiaugiamės į Vilnių sugrįžtančiu „Baltic Pride“, prie kurio kviečiame prisijungti visus savo darbuotojus“, – sako D. Strombergas.

Palaikydama LGBT+ bendruomenę ir minėdama „Pride“ mėnesį „Telia“ taip pat laikinai pasikeitė savo socialinės medijos paskirų vizualizacijas ir papuošė jas vaivorykštės spalvomis.

D. Strombergo teigimu, nors toks palaikymas yra simbolinis, tačiau atspindi nuoseklias „Telia“ pastangas konkrečiais veiksmais kelti lygybės ir įtraukties kartelę.

Bendrovė laikosi ambicingos Lygybių galimybių politikos, kuri duoda rezultatų – pavyzdžiui, 2021 metais Lietuvos ir Estijos padaliniai tapo pirmaisiais visoje „Telia“ grupėje, kuriuose dirba po lygiai vyrų ir moterų. Daug dėmesio skiriama ir įtraukties bei įvairovės projektams, kuriuos bendrovė inicijuoja tiek pati, tiek jungiasi prie socialinių partnerių šioje srityje įgyvendinamų iniciatyvų. Už lygių galimybių kultūros skatinimą „Telia“ yra įvertinta net trimis „Lygybės sparnų“ apdovanojimais.

Prie „Baltic Pride“ eitynių bendrovė Vilniuje prisijungė ir 2019 metais, o pandemijos metais globaliame „Pride“ renginyje dalyvavo nuotoliniu būdu. Pernai toks renginys pritraukė 450 įmonės darbuotojų. Minėdama „Baltic Pride“ praėjusių metų rugpjūtį bendrovė kartu su jaunų menininkų komanda „Hypar Collective“ Vilniaus šviesų festivalyje pristatė originalią instaliaciją, primenančią apie įvairovę ir pagarbą kiekvieno asmens teisėms.

„Baltic Pride“ eitynės birželio 4 dieną Vilniuje vyks Gedimino prospekte. Eitynių pradžia 14 val. Tradiciniu renginiu jau tapusios eitynės kiekvienais metais paeiliui vyksta skirtingose Baltijos šalių sostinėse.