„Mūsų įmonės išsikelti tvarumo tikslai – ambicingi, tačiau juos įgyvendiname itin efektyviai. Tai puikiai įrodo pastarasis pasiekimas – išmetamųjų teršalų kiekį sumažinome net ketveriais metais anksčiau, nei planavome. Siekiame ne tik užtikrinti geriausias ryšio paslaugas klientams, bet ir rūpintis taršos mažinimu – tai yra svarbi mūsų įmonės strategijos dalis“, – sakė Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius Baltijos šalims.

Remdamasi moksliškai pagrįstos tikslų iniciatyvos (SBTi) uždaviniais, „Tele2“ gerokai anksčiau nei buvo numatyta (2025 m.) pasiekė savo tikslą – 90 proc. sumažino 1 ir 2 sričių šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimą.

„Tele2“ siekia pirmauti tvarumo srityje ir kelia ambicingus tikslus klimato kaitos klausimais. Įmonei pavyko sumažinti 1 ir 2 sričių išmetamųjų teršalų kiekį, nes 2021 m. buvo naudojama 100 proc. atsinaujinanti elektros energija. Užsibrėžtas tikslas pasiektas ir dėl anglies dioksido šalinimo, naudojant miškininkystės projektus ir pažangiausias anglies dioksido surinkimo bei saugojimo technologijas. „Tele2” emisijų mažinimui taikomi SBTi vertės grandinės grynojo nulinio lygio reikalavimai.

„Tele2“ realiai ir išmatuojamai prisideda prie Europos Sąjungos tikslo iki šio šimtmečio vidurio pasiekti nulinį šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimą.

Įgyvendindama atnaujintą tvarumo strategiją, „Tele2“ iki 2029 m. planuoja pasiekti nulinį 1 ir 2 sričių šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimą. Iki šio laikotarpio siekiama 60 proc. sumažinti 3 srities šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimą vienam abonementui.

Pirmoji sritis apima tiesioginį išmetamųjų teršalų kiekį iš įmonei priklausančių arba kontroliuojamų šaltinių. Antroji sritis apima netiesioginį išmetamųjų teršalų kiekį, susidarantį gaminant įsigytą elektros energiją, garus, šildymą ir vėsinimą, kuriuos sunaudoja ataskaitas teikianti įmonė. Trečioji – visus kitus netiesioginius išmetamuosius teršalus, kurie susidaro įmonės vertės grandinėje.

Metinė tvarumo ataskaita

„Tele2“ metinėje tvarumo ataskaitoje taip pat pabrėžti visų 4 atnaujintų tvarumo strategijų tikslinių sričių rezultatai: pažanga žiedinėje ekonomikoje siekiant kovoti su klimato kaita, inovacijų skatinimas siekiant tvarumo, maksimalus potencialo išnaudojimas, kuriant įtraukiančias ir įvairialypes darbo vietas bei vaikų apsauga visuomenėje.

Atnaujinta tvarumo strategija grindžiama daugiau nei 9 000 apklausų. Ji pateikia aiškų planą, kaip pasiekti tvarumo tikslus visose nustatytose pagrindinėse srityse.

Pagal „Upright Project“ poveikio modelį, „Tele2“ grynosios teigiamos įtakos tvarumui rodiklis siekia 52 proc. Šis rodiklis kiekybiškai įvertina grynąjį verslo poveikį keturiais aspektais: visuomenei, žinioms, sveikatai ir aplinkai. Šis „Tele2“ rezultatas atspindi teigiamą įtaką tokiose srityse kaip darbo vietų kūrimas, sumokėti mokesčiai, infrastruktūra, žmonių bendravimas ir ryšiai, palaikomi telekomunikacijų.

Tarp kitų tvarumo pasiekimų pabrėžiamas ir „Tele2“ patekimas į „Equileap“ reitingą, kaip vienai iš 5 geriausių Švedijos bendrovių lyčių lygybės srityje. Taip pat akcentuotas glaudesnis bendradarbiavimas ir techninė pagalba ECPAT organizacijai, kurios tikslas sustabdyti vaikų išnaudojimo medžiagos plitimą internete.

2021 m. „Trygg Surf child“ technologija, skirta apsaugoti vaikus ir jaunuolius nuo netinkamo turinio internete, tapo prieinama 100 proc. „Tele2“ klientų Švedijoje. Operatorius taip pat vadovauja Europoje vykdomam „AI4Green“ projektui, kuriuo siekiama nustatyti, kaip dirbtinis intelektas gali būti panaudojamas didinat mobiliojo ryšio tinklų energijos vartojimo efektyvumą.