Uostamiesčio verslus vienijanti KPA atkreipė dėmesį į Klaipėdos LEZ partnerystę su miesto bendruomenėmis plėtojant „Klaipedoskvapas.lt“ iniciatyvą bei paramą pačių bendruomenių inicijuotiems projektams, plečiamą transporto, pėsčiųjų ir dviračių infrastruktūrą, diegiamas informacines sistemas, pažangiausias ryšio technologijas, išmaniuosius skaitiklius, teritorijos želdinimo programą, tvarumo politiką ir daugelį kitų iniciatyvų.

Asociacija įvertino ir tai, kad prie daugelio strateginių tvarumo tikslų prisideda ir daugiau kaip 40 LEZ investuotojų. Vienas ryškesnių verslo bendrystės pavyzdžių – saulės energetikos projektai: LEZ įmonėse šiemet numatoma instaliuoti 2MW galios naujų jėgainių ir šitaip daugiau nei padvigubinti jau egzistuojančią saulės energetikos infrastruktūrą.

Skirdama pagrindinį apdovanojimą, KPA pastebėjo ir LEZ kraujo donorystės akcijas, talkas, verslo ir mokslo partnerysčių skatinimą, talentų srities vystymą ir kitas veiklas.

KPA prezidento Egidijaus Mockaus teigimu, Klaipėdos LEZ verslo bendruomenė jau nuo pat įsikūrimo prieš 20 metų mieste demonstravo geriausias verslo, valdysenos ir socialines praktikas, taip pat stiprius rezultatus.

 LEZ KPA statulelė

„Visgi negalime nepastebėti ir neįvertinti LEZ pastarųjų metų proveržio tvarumo ir socialinėse srityse. Tai itin stiprina mūsų miestą, didina pasitikėjimą, gilina esamas partnerystes ir atveria galimybes naujoms“, – teigė E. Mockus.

O pasak Klaipėdos LEZ valdybos pirmininko Povilo Vasiliausko, apdovanojimas gaunamas mums ir mūsų Ukrainos broliams sudėtingu metu, todėl jis miesto bendruomenę kvietė praeities pasiekimus išnaudoti kuriant saugesnę, taikesnę ir visomis prasmėmis tvaresnę ateitį.

„Džiaugiuosi, kad esame pastebėti ir įvertinti KPA bendruomenės, tad šį garbės momentą norėčiau išnaudoti pakviesdamas mūsų miesto įmones ir toliau padėti tiems, kam to labiausiai reikia: darbais, ištekliais, žiniomis, darbo galimybėmis ar kitomis priemonėmis. Bendrų ankstesnių pastangų dėka pasiekėme būklę, kuomet tikrai galime susitelkti ir padėti. Tam, kad galbūt jau kito renginio metu galėtume vėl švęsti ir džiaugtis“, – sakė P. Vasiliauskas.

Šių metų konkurse turėjo galimybę dalyvauti visos 53 KPA narės. Nominantai buvo renkami atsižvelgiant į 8 vertinimo kriterijus: apyvartos, darbuotojų skaičiaus, vidutinio atlyginimo augimas, taip pat buvo vertinamos darbuotojų skatinimo priemonės ir aplinkosaugos priemonės, dalyvavimas miesto gyvenime ir parama, studentų praktika įmonėje.

Kitas nominacijas apdovanojimuose pelnė UAB „Techvitas“, advokatų profesinė bendrija „Averus“ ir AB „Klaipėdos energija“.

Klaipėdos LEZ yra viena didžiausių ir sėkmingiausių Lietuvos laisvųjų zonų. Teritorijoje dirba 45 investuotojo statusą turinčios įmonės iš 18-os valstybių ir dar per 100 kitų verslų. LEZ teritorijoje darbuojasi beveik 6000 darbuotojų, o, preliminariais duomenimis, bendra LEZ investuotojų apyvarta 2021 m. vėl viršijo 1 mlrd. EUR.