„Neste Charging“ paslauga leidžia logistikos įmonėms įkrauti savo ir subrangovų transporto priemones savo depe. Eliminuodamos poreikį vykti į kitą lokaciją, kad būtų įkrauti automobiliai, įmonės gali sumažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų (ŠESD) kiekį vidutiniškai 85 proc..

„Norime padėti savo klientams sumažinti išmetamų ŠESD kiekį ir nuolat ieškome būdų, kaip padėti įmonėms tapti neutraliomis CO2 atžvilgiu. Nors sunkiasvorės transporto priemonės dar ilgai bus varomos dyzelinu, o iš atsinaujinančių žaliavų pagamintas dyzelinas suteikia galimybę gerokai sumažinti išmetamų teršalų kiekį, siekdami efektyviai sumažinti emisijas, susidarančias logistikos sektoriuje, turime ieškoti papildomų sprendimų. Ateityje vis daugiau transporto ir logistikos įmonių valdys dyzelinių, elektra ir dujomis varomų transporto priemonių parką, todėl norime plėsti savo paslaugas, įtraukdami elektros įkrovimo sprendimus. Džiaugiamės, galėdami pristatyti įkrovimo paslaugą Suomijoje veikiančioms įmonėms. Ieškome galimybių vėliau išplėsti paslaugą ir į Baltijos šalių rinką“, – sako „Neste“ rinkodaros ir paslaugų pardavimų vadovas Tuomas Kulola.

Įmonės, pasirinkusios šią paslaugą, gali įkrauti automobilius, naudodamos „Neste“ mobiliąją programėlę arba RFID žymą. Anot T. Kulolos, elektros įkrovimo paslaugos teikimas logistikos įmonėms yra pirmasis įmonės žingsnis, skatinant transporto elektrifikavimą.

Neste

„Kitas mūsų tikslas – išbandyti lengvųjų automobilių įkrovimo sprendimą kartu su mūsų darbuotojais ir klientais „Neste“ Porvo naftos perdirbimo gamykloje ir Espo centrinėje būstinėje. Tuo pačiu metu vertiname galimybę sukurti viešąjį įkrovimo tinklą kaip savo stočių tinklo dalį“, – sako jis.

Pasak T. Kulolos, siekiant sumažinti transporto išskiriamą taršą, svarbu vartotojams pasiūlyti platų prie emisijų mažinimo prisidedančių priemonių ratą. Šiuo metu „Neste“ daugiau nei 160 degalinių Suomijoje ir Baltijos šalyse siūlo iš atsinaujinančių žaliavų pagamintą „Neste MY Renewable Diesel™“ dyzeliną. Jis leidžia vairuotojams ir įmonėms sumažinti išmetamų ŠESD kiekį iki 90%**, palyginti su iškastiniu dyzelinu. Su naująja elektros įkrovimo paslauga „Neste“ nori pasiūlyti savo klientams išplėstinį gaminių asortimentą, skirtą pereiti prie mažiau taršaus transporto.