Jau vienuoliktus metus iš eilės „Coca-Cola HBC“ yra viena iš trijų geriausius įvertinimus gaunančių gėrimų pramonės įmonių visame pasaulyje. Šie rezultatai paskelbti kasmetiniame „S&P Global“ leidinyje (S&P Global’s Annual Yearbook), kuriame patvirtinti 2021 m. „Dow Jones“ tvarumo indekso (DJSI) duomenys. Šis indeksas yra laikomas patikimiausiu pasaulyje bendrovių tvarios veiklos vertinimu.

„Tai yra svarbus mūsų visų kasdien daromo darbo vardan tvaresnės bendrovės ir ateities kūrimo pripažinimas. Šią kelionę pradėjome prieš daug metų ir ją laikome esmine mūsų augimo dalimi. Praėjusių metų spalį įsipareigojome iki 2040-ųjų iki nulio sumažinti anglies dvideginio emisijas visoje vertės kūrimo grandinėje. Niūrios COP26 įvardytos realijos primena mums, su kokio masto iššūkiu susiduriame, ir rodo, kiek daug dar reikės nuveikti. Mes įsipareigojame imtis visų reikiamų veiksmų“, – sako „Coca-Cola HBC“ vadovas Zoran Bogdanovic.

Šveicarijoje įsikūrusios ir 29 rinkose veikiančios bendrovės tvarumo veikla jau anksčiau buvo įvertinta ir tokiuose visuotinai pripažįstamuose nepriklausomuose reitinguose kaip „MSCI ESG“, CDP, „FTSE4Good“ bei „FTSE Russell ESG“.

Prie šių tvarumo pasiekimų nuosekliai prisideda ir „Coca-Cola HBC“ padalinys Lietuvoje.

„Nuolatos dedame pastangas, kad mūsų veikla darytų kuo mažiau įtakos aplinkai ir klimatui. Džiaugiamės, kad išliekame lyderiais reitinguose, kurie įvertina bendroves už jų požiūrį į tvarų vystymąsi“, - sako „Coca-Cola HBC Poland & Baltics“ generalinis direktorius Jaak Mikkel.

Lietuvoje veikia ir vienintelė „Coca-Cola“ sistemai priklausti gamykla Baltijos šalyse – čia gaminamas natūralus mineralinis vanduo „Neptūnas“. Varėnoje įsikūrusi gamykla 2021 m. vienintelė visose Baltijos šalyse buvo įvertinta auksiniu AWS (angl. „Alliance for Water Stewardship“) medaliu.

„Džiaugiamės šiuo įvertinimu ir įsipareigojame siekti dar aukštesnių tikslų tvarumo srityje ne tik gamyboje, bet ir visoje tiekimo grandinėje. Pavyzdžiui, esame pristatę aplinkai draugiškesnį „multipack“ skardinių pakavimo sprendimą „KeelClip“, kuris pakeis plastiko plėvelę lengviau perdirbamu kartoniniu įpakavimu, taip pat mažiname plastiko naudojimą pakuotėse“, – priduria J. Mikkel.

Pagrindiniai „Coca-Cola HBC“ pasiekimai ir įsipareigojimai tvarumo srityje:

  • Pirminio ir antrinio pakavimo mažinimas ir optimizacija: pakuotės tampa lengvesnės, „multipack“ skardinių pakavimui sukurtas kartotinis sprendimas „KeelCLip“;
  • Šaldiklių keitimas: „Coca-Cola HBC Poland & Baltics“ jau beveik 6000 šaldiklių pakeitė į energiją tausojančius modelius;
  • Energijos suvartojimo mažinimas: 100 proc. „Coca-Cola HBC Poland & Baltics“ gamyklų perkama ir naudojama energija – iš atsinaujinančių šaltinių;
  • Žaliojo automobilių projekto įgyvendinimas: iki 2025 m. bus pakeisti visi bendrovės automobiliai;
  • #YouthEmpowered socialinė programa: jau apmokyta 480 tūkst. jaunų žmonių iš 28 valstybių, kad iki 2025-ųjų milijonas jaunų žmonių būtų sustiprinę savo profesinius gebėjimus.