Siekdama skatinti talentus rinktis IT sritį, nuo praėjusių metų rugsėjo mėn. prie LCC tarptautinio universiteto kibernetinio saugumo programos rėmimo prisijungė kibernetinio saugumo sprendimus kurianti įmonė „Nord Security“. Įsteigtos dvi 1000 eurų vertės motyvacinės stipendijos – viena iš jų sausio 18 dieną buvo įteikta geriausiai vidurio programos egzaminą išlaikiusiam studentui Žilvinui Jurgelėnui.

Asociacijos „Infobalt“ duomenimis, Lietuvoje trūksta apie 14 tūkst. IT specialistų, o po dešimties metų šis skaičius gali išaugti trigubai. Trūkumas stebimas visame pasaulyje, ypač kibernetinio saugumo srityje – Forbes duomenimis, 2021-aisiais metais visame pasaulyje buvo daugiau nei 3.5 mln. neužpildytų darbo vietų kibernetinio saugumo srityje, o 2022 metais, tikėtina, kad ne tik dar labiau augs šių specialistų poreikis, bet ir didės kibernetinių atakų skaičius.

Pasak „Nord Security“ personalo atrankų skyriaus vadovės Laurynos Girėnienės, vystantis technologijoms, įsilaužimų, duomenų nutekėjimo, duomenų išpirkos (angl. ransomware) incidentai ne tik dažnėja, bet ir tampa išradingesni. Tai labai skatina rodyti ateities kartoms, kokia perspektyvi ir reikalinga pasauliui yra ši sritis.

„Nord Security“ personalo atrankų skyriaus vadovė Lauryna Girėnienė, Arno Usavičiaus nuotr.

„Kaip ir dauguma technologijų rinkoje veikiančių bendrovių, susiduriame su iššūkiais dėl kvalifikuotų specialistų trūkumo. Dėl šios priežasties ne tik organizuojame profesinio tobulėjimo programas, kurios padeda auginti talentus įmonės viduje, bet ir investuojame į ateities kartas, bendradarbiaudami su tokiomis mokymo įstaigomis kaip LCC tarptautinis universitetas. Stipendiją įsteigėme norėdami aktyviau paremti IT specialistų ugdymą šalyje ir prisidėti prie ateities kibernetinio saugumo ekspertų auginimo. Be abejonės, ir toliau dirbsime su LCC tarptautiniu universitetu prisidėdami prie įvairių iniciatyvų bei veiklų“, – sako Lauryna Girėnienė.

Anot šio sezono vienkartinę stipendiją gavusio studento Žilvino Jurgelėno, jis naują sritį pasirinko vedinas vidinės motyvacijos siekti savo tikslų, tačiau stipendijos galimybė dar labiau sustiprino norą gilinti kibernetinio saugumo žinias.

„Pradėjęs mokymosi programą kiek nerimavau dėl anglų kalbos, tačiau dabar džiaugiuosi, kad pavyko patobulinti tiek IT žinias, tiek užsienio kalbos įgūdžius. Gavęs šią stipendiją jaučiuosi dar labiau motyvuotas domėtis kibernetinio saugumo sektoriumi ir kada nors vadintis šios srities profesionalu. Esu dėkingas „Nord Security“ už paskatą ir LCC tarptautiniam universitetui už struktūrizuotą mokymosi medžiagą“, – sako Ž. Jurgelėnas.

Partneriai prie LCC kibernetinio saugumo programos puoselėjimo prisideda ne tik motyvacinėmis stipendijomis, bet ir kaip ekspertai, galintys pasiūlyti studijų programai aktualias temas. Viena iš įmonės atstovų pasiūlytų temų atsiras kibernetinio saugumo mokymų programoje, kita – nuo vasario mėnesio prasidėsiančiame kibernetinio saugumo paskaitų cikle, kuriame norintys galės dalyvauti „Zoom“ programos pagalba arba stebėdami transliaciją „LinkedIn“ socialiniame tinkle.

LCC tarptautinio universiteto kibernetinio saugumo programos studentas Žilvinas Jurgelėnas

„Studentams labai naudinga, kad tokie stiprūs kibernetinio saugumo srities atstovai dalinasi su jais savo patirtimi, siūlo temas ir prisideda prie motyvacinės sistemos. „Nord Security“ yra tikri lyderiai šioje srityje, todėl labai džiaugiamės, kad susisiekus iškart buvo suinteresuoti prisidėti prie studentų tobulėjimo visapusiškai, – sako LCC tarptautinio universiteto verslo plėtros vadovė Aistė Motekaitienė. – Mūsų programa ruošia, o „Nord Security“ nuolat ieško aukšto lygio kibernetinio saugumo specialistų, tad manome, jog partnerystė turi daug potencialo.“

Ateityje tikimasi, kad LCC tarptautinis universitetas ir „Nord Security“ tęs bendradarbiavimą ne tik kibernetinio saugumo programos, bet bakalauro studijų puoselėjimo, studentų praktikos bei absolventų įdarbinimo klausimais.

Apie LCC tarptautinį universitetą

LCC tarptautinis universitetas – 1991 m. Klaipėdoje Lietuvos, Kanados ir JAV fondų įkurtas privatus universitetas, grindžiamas Šiaurės Amerikos akademiniu modeliu bei artes liberales filosofija. Universiteto tikslas – būti pirmaujančiu artes liberales universitetu Europoje, garsėjančiu klestinčia akademine bendruomene, dvasiniu gyvybingumu ir įtaka pasauliui. Šiuo metu universitete studijuoja studentai iš 57 pasaulio šalių. Daugiau informacijos apie LCC tarptautinį universitetą lcc.lt

Apie „Nord Security“

„Nord Security“ yra viena iš lyderiaujančių kibernetinio saugumo sprendimus kuriančių įmonių pasaulyje, kurios produktais naudojasi daugiau nei 15 mln. vartotojų. „Nord Security“ šiuo metu priklauso penki kibernetinio saugumo produktai, tarp kurių – pasaulinius apdovanojimus ir ekspertų pripažinimą pelnęs virtualus privatus tinklas „NordVPN“, taip pat „NordLayer“, „NordPass“, „NordLocker“ ir „NordWL“. Bendrovėje dirba daugiau nei 850 įvairių sričių ekspertų. Įmonė aktyviai užsiima technologijų specialistų ugdymu, steigdama vidines akademijas, užmegzdama partnerystes bei suteikdama mokymus ir galimybes tobulinti įgūdžius praktiniame lygmenyje. Plačiau: https://nordsecurity.com/