Daug daugiau nei ekologinis ženklas

Būdama pasaulyje pirmaujanti IT produktų tvarumo sertifikavimo sistema, „TCO Certified“ nustato problemas ir užtikrina, kad pramonė imtųsi daugiau aplinką tausojančių veiksmų. Tai apima išsamią naujausių kriterijų sistemą, nepriklausomą patikrinimą ir struktūrizuotą nuolatinio tobulinimo sistemą, kad būtų skatinami tikri ir ilgalaikiai pokyčiai. Daugiau informacijos galite rasti jų svetainėje.

Platesni aplinkosaugos ir socialiniai kriterijai per visą gyvavimo ciklą

Kad būtų galima gauti „TCO Certified Generation 9“ sertifikatą, gaminiai turi atitikti dar griežtesnius naujausio sertifikavimo kriterijus keliose skirtingose kategorijose: socialiai atsakingos gamybos, žiedinės ekonomikos, nepavojingų cheminių medžiagų, taip pat turi užtikrinti gaminio efektyvumo ir energijos vartojimo efektyvumo derinimą. Daugiau nei 40 naujų tvarumo rodiklių (Sustainability Performance Indicators, SPI) surenka ir patikrina nepriklausomi ekspertai.

Informuotumo apie tvarumą didinimas yra procesas, skirtas tiek gamintojams, tiek vartotojams. Viena vertus, „TCO Certified“ yra puikus būdas prekių ženklams išlaikyti savo atsakomybę už aplinką ir visuomenę. Kita vertus, tai taip pat suteikia daugiau skaidrumo vartotojams, kurie sąmoningai deda pastangas rūpindamiesi aplinka rinkdamiesi produktus su „TCO Certified“ etiketėmis.

Tvarumo perkelimas į kitą lygį

„Philips monitors“ tvarumas yra esminis etalonas viso gaminio gyvavimo ciklo metu. Kaip garantuoja „TCO Certified Generation 9“, „Philips monitors“ monitoriai yra gaminami atsakingai, atsižvelgiant į aplinką ir saugą, juose yra daug energiją taupančių, novatoriškų ir ekologiškų technologijų, kurios vystomos tiekimo grandinėje kur tvarumas ir etiški klausimai yra prioritetas.

Pavyzdžiui, dvi pagrindinės žaliosios „Philips monitors“ funkcijos yra įdiegtos daugumoje gaminių: „PowerSensor“ sutaupo iki 70 % energijos sumažindamas monitoriaus ryškumą kuomet naudotojo nėra prie ekrano, o „LightSensor“ reguliuoja ekrano ryškumą pagal aplinkos apšvietimą. Tokie modeliai kaip „Philips 242B1G“ ir „Philips 272B1G“ yra du iš labiausiai energiją taupančių monitorių pasaulyje, užtikrinantys naują energijos vartojimo efektyvumo lygį nepakenkiant našumui.

Grąžinimo atgal galia

„Philips monitors“ aktyviai siekė skaidraus ir etiško proceso. „Philips monitors“ ne tik didina informuotumą ir padeda naudotojams sumažinti energijos suvartojimą bei tvariai rinktis, bet ir aktyviai prisideda prie daugelio JT tvaraus vystymosi tikslų, kur jie gali padaryti didžiausią poveikį pasauliui. Šiuos tikslus rasite čia.