„Eckes-Granini Group“ užsibrėžė tikslą tapti viena tvariausių sulčių ir vaisių gėrimų sektoriaus įmonių ir to siekia jau ne vienerius metus. 2021 metų pabaigoje pirmą kartą visos įmonių grupės paskelbtoje tvarumo ataskaitoje numatyti tikslai šešiose pagrindinėse veiklos srityse: tvarios sultys, pakuotės, klimato apsauga, mityba, socialinė atsakomybė ir darbuotojai.

„Mes jau daugelį metų nuosekliai vykdome tvarią veiklą, nes suvokiame savo atsakomybę, o tvaraus verslo praktika yra giliai įsišaknijusi į mūsų įmonės DNR. Natūralios žaliavos visada buvo visų „Eckes Granini-Group“ produktų pagrindas ir prioritetas. 2021 metų visos įmonių grupės tvarumo ataskaita leidžia geriau suprasti, kur esame, ką darome, kokie mūsų ateities planai ir kaip sieksime išsikeltų tikslų“, – pristatydamas tvarumo ataskaitą teigė Timas Bergeris, „Eckes-Granini Group“ generalinis direktorius.

Įmonių grupės tvarumo politika remiasi „ONE Eckes-Granini Strategy 2025“ strategija, kurioje numatyta, kad tvarumas turi būti pagrindinis inovacijų, naujų procesų ir skaitmeninimo variklis. Tarp išsikeltų tikslų numatytas ambicingas siekis – vėliausiai iki 2030 metų 100 proc. sulčių, nektarų ir vaisių tyrių gaminti tik iš tvariai užaugintų vaisių.

 Tvarumo kryptys

Pokyčiai palies ir pakuotes – iki 2025 m. visi „Eckes-Granini Group“ naudojami plastikiniai PET buteliai bus pagaminti iš 100 proc. perdirbto PET (r-PET), o gaminių pakuočių (PET ir stiklo butelių, kamštelių) svorį norima sumažinti dar 10 proc. Taip pat planuojama 10 proc. mažinti ir pridėtinio cukraus kiekį vaisių gėrimuose bei nektaruose.

„Pastaraisiais metais prisidedame prie tvarumo strategijos diegimo ir Lietuvoje. Kaip ir visos „Eckes-Granini Group“ priklausiančios įmonės, gamykloje Žiežmariuose gaminamuose produktuose mažinome pridėtinio cukraus kiekį, vartotojams pasiūlėme iš tvariai užaugintų apelsinų pagamintas „Elmenhorster“ šimtaprocentines apelsinų sultis. Vieni pirmųjų Lietuvoje atsisakėme vienkartinių plastikinių šiaudelių juos pakeisdami aplinkai draugiškesniais popieriniais. Be to, mūsų įmonė Lietuvoje kasmet nuo 2015-ųjų metų rengia ir skelbia aplinkosaugos ataskaitą“, – vardina „Eckes-Granini Lietuva“ vadovas Marius Gudauskas.

Bendradarbiaujant su tarptautine kovos su klimato kaita iniciatyva „ClimatePartner“ buvo sudarytos sąlygos diegti klimatui neutralias priemones. Nuo 2021 m. sausio 1 d. visos „Eckes-Granini“ įmonės, taip pat ir bendrovė Lietuvoje, turi „ClimatePartner“ sertifikatą „Klimatui neutrali įmonė“ – visas vien įmonės „Eckes-Granini Lietuva“ veikloje išmetamas anglies dvideginio kiekis yra kompensuojamas kasmet išsaugant 268 hektarus Amazonės atogrąžų miškų. Be to, 100 proc. „Eckes-Granini Lietuva“ biure ir gamykloje sunaudojamos elektros gaunama iš atsinaujinančių energijos šaltinių.

„Eckes-Granini Group“ tvarumo ataskaita paskelbta globalioje sulčių gamintojos svetainėje.