Svarbi visuomenės ir verslo savanorystė

Versle vis svarbesnis tampa strateginis požiūris į įmonių socialinę atsakomybę, taigi besibaigiant metams „Lietuvos draudimas“ nutarė dovanoti laiką ir per visą gruodį pakvietė darbuotojus pasiimti du apmokamus laisvadienius tam, kad galėtų savanoriauti savo pasirinktose vietoje.

„Šiais metais kilo mintis atsisakyti materialių dovanų ir skirti dėmesį geriems darbams savo laiku ir darbais prisidedant prie nevyriausybinių organizacijų veiklos. Tikime, kad gerumas didėja, kai juo daliniesi, o dar svarbiau tai, kad kartu kuriame naujus įpročius daugiau dėmesio skirti socialinei veiklai. Esame didelė organizacija, turinti savo komandą bene visuose šalies miestuose, o tai leidžia ir įpareigoja prisidėti prie pokyčių visuomenėje“, – sako „Lietuvos draudimo“ Strategijos, klientų ir marketingo departamento direktorė Aurelija Kazlauskienė.

Vienos didžiausių nevyriausybinių organizacijų Lietuvos Raudonojo Kryžiaus vadovė Kristina Meidė pasakoja, jog visuomenės ir verslo savanorystė išties svarbi bei reikalinga, o bendradarbiavimas būtinas.

„Paskutinieji kriziniai metai parodė, kaip svarbu visuomenės susitelkimas, bendradarbiavimas ir atsakomybės jausmas prieš save, vienas kitą ir visą valstybę. Labai svarbu, kad savanorystė netaptų vienkartine ar trumpalaike. Stiprėjant pilietinei visuomenei, privalome auginti ir savanorystės tradicijas, kaip bendruomeniškumo, iniciatyvumo ir demokratijos ženklą.

Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos šerdis yra savanoriai, žmonės, kurie savo laiką skiria tiems, kam labiausiai to reikia. Tai kuria bendrumo jausmą ir skatina veikti vardan geresnio rytojaus. Džiaugiamės, kad verslas taip pat išlieka neabejingas, vis dažniau įsitraukia į savanoriškas veiklas, aukoja arba kitaip prisideda prie mūsų organizacijos veiklų“, – teigia Lietuvos Raudonojo Kryžiaus vadovė Kristina Meidė.

 Aurelija Kazlauskienė

Įmonės vadovai jau skyrė savo laiką

„Lietuvos draudimas“ jau ne pirmus metus palaiko Lietuvos Raudojo Kryžiaus veiklą ir įgyvendina bendrus projektus. 2018-aisias startavusi su projektu „Aš galiu padėti“, bendrovė organizavo pirmosios pagalbos mokymus savo darbuotojams ir klientams. Todėl ir šį kartą draudimo įmonės vadovai savo laiką skyrė būtent šiai organizacijai ir dalyvavo akcijoje „Gerumo dienos“.

„Lietuvoje veikiantis Raudonasis Kryžius atlieka svarbią misiją apgaubdamas ne vieną sritį savo rūpesčiu ir pagalba. Patys jau žinome, esame dirbę kartu, matome prasmę, todėl ir nusprendėme drauge žmonėms plačiau papasakoti apie šios organizacijos vykdomą veiklą bei kviesti praeivius padaryti gerą darbą – prisidėti savo pinigine auka, taip skatinant tolimesnę Raudonojo Kryžiaus veiklą“, – pasakoja „Lietuvos draudimo“ atstovė.

Lietuvos Raudonasis Kryžius šiais metais pirmą kartą vykdė akciją „Gerumo dienos“, kurios metu Lietuvos Raudonojo Kryžiaus darbuotojai ir savanoriai bei garsūs žmonės Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio ir Šiaulių miestuose kvietė 2021-uosius išlydėti su dar vienu geru darbu – auka Lietuvos Raudonojo Kryžiaus veikloms. Visos surinktos lėšos bus skirtos organizacijos vystomoms veikloms.

„Šią idėja pasiskolinome iš kolegų Suomijos Raudonojo Kryžiaus, kurie jau ne vienerius metus vykdo akciją „Bado diena“, kurios metu Suomijos gatves užplūsta tikra raudonoji gerumo banga. Organizacijos savanoriai, darbuotojai, šeimų nariai, draugai, net keturkojai išeina į įvairias miestų erdves rinkti aukų. Šiais metais ir mes pabandėme užkurti raudonąją gerumo bangą Lietuvoje. Tikimės, ji naujais metais padės atnešti gerumą ir viltį kiekvienam krizės paliestam žmogui Lietuvoje“, – pasakoja Lietuvos Raudonojo Kryžiaus vadovė Kristina Meidė

 Simonas Lisauskas

Daugiau nei 5 tūkst. darbo valandų per mėnesį – savanorystei

„Lietuvos draudimas“ veikia visoje Lietuvoje, todėl savo laiką savanorystei visą gruodžio mėnesį skirs įvairioms veikloms.

„Jau dabar darbuotojai imasi iniciatyvų tvarkyti savo miestelių parkus, apsilankyti gyvūnų prieglaudose ir kitose vietose, kur kiekvienam darbuotojui atrodo svarbu. Kiekvienas darbuotojas pasirinko, kam skirti 16 darbo valandų, nes tik pats žino, kas jam ar jo miestui yra svarbiausia bei reikalinga. Neabejojame, kad kiekviena veikla bei organizacija yra svarbi, nepriklausomai nuo jos dydžio ar populiarumo“, – teigia Aurelija Kazlauskienė.

Anot jos, jau dabar, žvelgiant į darbuotojų iniciatyvumą, galima skaičiuoti, jog savanorystei per šį mėnesį bus skirta daugiau nei 5 tūkst. darbo valandų.

„Lietuvos draudimas“ išsiskiria savo nuoseklia socialinės atsakomybės idėja – jau daugiau nei 20 metų vykdo vieną ilgiausiai gyvuojančių socialinių akcijų Lietuvoje „Apsaugok mane“, didelį dėmesį skiria aplinkosaugai, ne vienerius metus visoje Lietuvoje, drauge su Lietuvos Raudonuoju Kryžiumi, mokė žmones atlikti pirmąją pagalbą.