Ekspedicijoje vaikai turės galimybę išgirsti ekstremalaus sporto entuziasto istorijas iš pirmųjų lūpų, įgis orientavimosi pradmenis, sužinos apie Lietuvos gamtą ir miškus, o svarbiausia – bus padrąsinti tikėti savo svajonėmis.

Siekiama ilgametės partnerystės

„Audimas“ direktorius Hardy Shulz teigia, kad svarbu įkvėpti vaikus svajoti taip toli, kad svajonės pasiektų patį Pietų ašigalį. Vaikams būtina parodyti pavyzdį, suteikti galimybę pajusti lietuviškos žiemos džiaugsmą ir pabendrauti su tokia įkvepiančia asmenybe kaip D. Vaičiulis – tai gera pradžia, kuri leistų vaikams nebijoti siekti savo tikslų.

„Prie D. Vaičiulio renkamos paramos „Audimas“ prisidės ir su nauja merino vilnos kolekcija – perkant bet kurį merino vilnos produktą, 3 eurai nuo produkto sumos bus paaukoti „Gelbėkit vaikus“ organizacijai. Akcija tęsis kol Darius pasieks užsibrėžtą tikslą – Pietų ašigalį. Tokiu būdu siekiama įtraukti ir savo klientus, juk svarbiausia – surinkti vaikams kuo daugiau lėšų. Merino vilna pasirinkta ne veltui, ji simboliškai siejasi su Dariaus ekspedicija, nes šis audinys palaiko optimalią kūno temperatūrą – sulaiko šilumą, kai šalta, ir garina prakaitą esant aukštai temperatūrai“, – sako „Audimas“ direktorius.

„Audimas“ propaguoja ir skatina aktyvų laisvalaikį lauke – ši ekspedicija parodys, kad tai prieinama visiems, nepaisant amžiaus ar gyvenimo sąlygų. Nors šiemet vaikų ekspedicija vyks Lietuvos miškuose, ji gali juos įkvėpti kada nors patiems pasiekti savo Pietų ašigalį.

„Šie vaikai auga nepalankiomis sąlygomis, todėl jie nepatiria visų vaikystei būdingų žiemos malonumų. Siekiame, kad šis žygis taptų ilgamete tradicija ir ateityje plėstųsi, pritraukiant daugiau partnerių ir rėmėjų – susivieniję mes galime vaikams padovanoti vaikystę, kurios jie nusipelnė“, – sako H. Shulz.

D. Vaičiulis kviečia prisidėti prie vaikų ateities kūrimo

D. Vaičiulis, nusprendęs savo ekspedicijai suteikti socialinę vertę, pasirinko bendradarbiauti būtent su „Gelbėkit vaikus“ organizacija ir jos globojamais vaikais. Intriguojantis pasirengimas ekspedicijai bei jos eiga yra įdomūs daugeliui Lietuvos žmonių, tad jie įsitraukia ne tik į ekspedicijos naujienų sekimą, bet ir savo, kad ir simboline, auka prisideda prie „Gelbėkit vaikus“ darbų.

„Vaikystėje mane supo žmonės, kurie skatino ne tik turėti svajonių, bet atkakliai siekti jų įgyvendinimo. Todėl noriu daryti tą patį – įkvėpti vaikus svajoti taip toli, kad svajonės siektų net ir pačią Antarktidą. Bet svarbiausia – suteikti galimybes ir visokeriopą pagalbą svajonių ir tikslų siekimui. Prie šios iniciatyvos kviečiu prisijungti ir visuomenę, ir verslo bendruomenę. Visi kartu galime prisidėti prie užtikrintos vaikų ateities kūrimo,“ – sako D. Vaičiulis.

„Audimas“ organizuojama ekspedicija Lietuvoje bus puiki proga D. Vaičiuliui ir vaikams užmegzti glaudesnį ryšį – sužinoti daug įdomių šios ir kitų sporto entuziasto
ekspedicijų detalių bei įgyti unikalių žinių apie pasaulį.

„Įmonės „Audimas“ inicijuojama ekspedicija leis vaikams dalyvauti dar nebandytose veiklose, išbandyti save nepatirtuose iššūkiuose. Tokios patirtys padeda pažinti savo gebėjimus ir talentus bei atsiskleisti, o ilgalaikėje perspektyvoje – auginti motyvuotą, iniciatyvią ir savo užsibrėžtų tikslų atkakliai siekiančią jaunąją kartą. Man išvykstant iš Lietuvos vaikai siuntė linkėjimus ir sakė, kad lauks sugrįžtant. Neabejoju, kad ekspedicijos Lietuvoje metu turėsiu daugybę progų papasakoti vaikams apie Antarktidoje įvykusius nuotykius ir įkvėpti leistis į savo žygius”, – teigia D. Vaičiulis.

D. Vaičiulis prieš kelionę susitiko su vaikais Alytuje, jie perdavė „Gelbėkit vaikus“ vėliavą, kurią jis neš visos ekspedicijos metu ir įsmeigs piečiausiame žemės taške.

Mato bendrumo vertybių pagrindu

„Gelbėkit vaikus“ vadovė R. Dičpetrienė itin džiaugiasi šia naujai užsimezgusia partneryste ir mato bendrumo vertybių pagrindu.

„Audimo“ prekės ženklo transliuojama drąsa, veržlumas, tvarumo siekis, galų gale tam tikri sveiko patriotiškumo elementai – be galo artimi dalykai ir organizacijos „Gelbėkit vaikus“ darbuose. Be drąsos ir veržlumo tikrai nesiryžtume padėti spręsti sudėtingiausių šeimų ir vaikų gyvenimo situacijų, o „Gelbėkit vaikus“ veikla, be abejonės, padeda užtikrinti socialinį tvarumą Lietuvos visuomenėje“, – sako ji.

Pasak R. Dičpetrienės, vienas iš pagrindinių organizacijos „Gelbėkit vaikus“ veiklos aspektų yra tęstinumas. Sunkumų patiriančiose šeimose augantys vaikai per savo neilgą gyvenimą jau yra spėję susidurti su įvairiomis sudėtingomis patirtimis, kurios juos neretai privertė nusivilti suaugusiaisiais ir pasauliu.

„Jei šio socialinio partnerio finansinė parama bei idėjos padės pasirūpinti sunkumų patiriančiais mūsų – Lietuvos – vaikais, partnerystė bus daugiau, nei pavykusi. Tikiu, kad taip ir atsitiks. Tikimės sklandaus, ilgalaikio bendradarbiavimo, per kurį drauge augsime ir – svarbiausia – padėsime auginti Lietuvos jaunąją kartą“, – sako organizacijos vadovė.