Prie pavienių žmonių jungiasi įmonės

Vienos didžiausių nevyriausybinių organizacijų „Lietuvos Raudonojo Kryžiaus“ duomenimis, pandemija beprecedenčiais skaičiais augino savanorių gretas.

 Kopų tvarkymas Karklėje

Pavyzdžiui, 2020 metų pradžioje „Lietuvos Raudonajame Kryžiuje“ buvo 511 ilgalaikių savanorių, kai šių metų lapkritį skaičiuojami 3254. Per pastaruosius metus kiekvieną mėnesį savanorių gretas organizacijoje papildo po 100-500 žmonių.

 Betanija arbata nepasiturintiems

„Žmonių susitelkimas ir motyvacija dviejų krizių akivaizdoje yra itin svarbus stiprėjančios ir pilietiškos visuomenės bruožas. Džiaugiamės, kad „Lietuvos Raudonasis Kryžius“ į savo gretas pritraukia nuostabius žmones, kurie yra neabejingi tiek pažeidžiamiausioms visuomenės grupėms, tiek krizės paliestiems žmonėms. Mūsų, kaip humanitarinės organizacijos pareiga – būti valstybės pagalbininku. Šie metai kaip niekada parodė, jog tokiais ir esame. O savanoriai yra ir liks didžioji mūsų stiprybė“, – sako „Lietuvos Raudonojo Kryžiaus“ Komunikacijos vadovė Luka Lesauskaitė.

 Betanija Maisto rinkiniai nepasiturintiems

Tiesa, prie nevyriausybinių organizacijų aktyviai jungiasi ne tik pavieniai savanoriai, šeimos – vis aktyviau į savanorystę įsitraukia ir socialiai atsakingas verslas.

 Kapu tvarkymo iniciatyva

„Per pandeminį laikotarpį stebime gerokai išaugusį savanorių skaičių – prie įvairių iniciatyvų prisijungti nori tiek pavieniai žmonės, šeimos, tiek ir sąmoningas, socialiai atsakingas verslas. Pilietiškai nusiteikusios įmonės vis dažniau inicijuoja darbuotojų akcijas, skatina prisidėti prie savanoriškų organizacijų, padėti bendruomenėms – tokia tendencija išskirtinai džiugina. Po didesnių iniciatyvų įmonėse dalis darbuotojų susidomi veikla ir tampa ilgalaikiais savanoriais taip tik stiprindami gerumo kultūrą tiek savo įmonėse, tiek ir visuomenėje bendrai“, – teigia Vilniaus arkivyskupijos „Carito“ vadovė Jolita Matulaitytė.

 Klaipėda globoja gyvūnų prieglaudą

Užkūrė savanorystės bangą

Aktyviai į savanorystę įsitraukusios SBA įmonių grupės viceprezidentės Jolantos Grašienės teigimu, iniciatyva susitelkti bendram ir geram tikslui atėjo iš darbuotojų. Šios grupės įmonės išsikėlė sau tikslą – per spalį ir lapkritį, iki tarptautinės savanorystės dienos gruodžio 5-ąją dieną, bendruomenėms visoje Lietuvoje skirti bent 1000 valandų savanoriškos veiklos.

 Karklė

„Darbuotojų įsitraukimas ir užsidegimas pranoko lūkesčius. Per 8 savaites apie 300 mūsų savanorių visoje Lietuvoje – Šilutėje, Klaipėdoje, Utenoje, Visagine, Gargžduose, Mogiliove, Kaune, Vilniuje, Raseiniuose – savanorystės veikloms skyrė 1282 valandas. Per visas jas įgyvendinta daugiau nei 30 skirtingų iniciatyvų: nuo rūpesčio senjorais, vaikais, vargstančiais gyvūnais iki gamtosauginių iniciatyvų, surinkusių daugiau nei 100 savanorių“, – sako J. Grašienė.

 Dovilų parko tvarkymo darbai

SBA Grupės Viceprezidentė taip pat dalijasi tikėjimu, kad pozityvus pavyzdys užkrės ir kitas Lietuvos įmones, o savo ruožtu SBA tikrai tęs iniciatyvas ir savo darbuotojų savanorystę skatins atrasti vis iš kitų pusių.

 Sutvarkytas parkas Doviluose