Pasak BTA atstovų, tikimasi, kad draudimo polisai bus reali pagalba nuo karo baisumų spėjusiems pabėgti Lietuvos kariuomenės talkininkams.

„Tikimės, kad draudimas padės žmonėms pasijusti ramiau ir užtikrinčiau pradedant gyvenimą mūsų šalyje. Taip pat – garantuos pagalbą ištikus nelaimei“, – sako „BTA Baltic Insurance Company“ filialo Lietuvoje rinkodaros ir komunikacijos vadovas Boris Kuzmas.

BTA draudimas nuo nelaimingų atsitikimų galios visiems norintiems į Lietuvą pargabentiems afganistaniečiams ir jų šeimos nariams.

„Daugelį metų šie žmonės rizikavo savo gyvybėmis, kad padėtų Lietuvos kariams misijoje Afganistane. Dabar atėjo mūsų metas jiems už tai padėkoti ir padėti jų šeimoms, kurios visko neteko – savo šalies, namų, artimų žmonių. Parama, o svarbiausia dėmesys iš vietinių bendruomenių ir verslininkų suteikia šiems žmonėms pasitikėjimo ir yra puiki galimybė pradėti integraciją į mūsų visuomenę ir pasijusti jos dalimi“, – teigia Lietuvos Raudono Kryžiaus draugijos generalinė sekretorė Kristina Meidė.

34 afganistaniečių šeimos iš chaoso apimtos šalies evakuotos rugpjūčio pabaigoje. Jų pargabenimu rūpinosi vadinamasis „Kabulo vienuoliktukas“ – 10 Lietuvos karių ir diplomatė.

Į Lietuvą atskraidinti afganistaniečiai pastaruoju metu intensyviai mokosi lietuvių kalbos, vaikai lanko mokyklą, o netrukus bus pasirašomos integravimo sutartys.