Technikos parko modernizavimas

„Ecoservice“ specializuotų automobilių parkas yra vienas moderniausių visose Baltijos šalyse. Kasmet investuodama į automobilių parko atnaujinimą, bendrovė siekia pasiūlyti efektyvesnes ir ekologiškesnes paslaugas.

„Dalis investicijų yra susijusios su verslo plėtra – naujomis savivaldybių teritorijomis – Varėnos, Plungės, Šalčininkų, kuriose pradėjome teikti atliekų surinkimo paslaugas. Norint jas kokybiškai aptarnauti, reikėjo išplėsti automobilių parką, tačiau mums taip pat labai svarbu ir ieškoti aplinką tausojančių sprendimų, kurie kartu leistų didinti darbo efektyvumą“, – sako Saulius Budrevičius, „Ecoservice“ generalinis direktorius.

Visą „Ecoservice“ automobilių parką šiuo metu sudaro daugiau nei 400 specializuotų transporto priemonių, iš kurių daugiau kaip 200 automobilių skirta įvairių rūšių atliekoms surinkti. Kita dalis specializuoto transporto skirta teritorijų ir kelių priežiūros darbams atlikti. Tai kelių valymo bei laistymo specializuotas transportas, traktoriai, pritaikyti dirbti skirtingu metų laiku – žolei pjauti, sniegui valyti, šluoti, taip pat biotualetų transportavimo ir plovimo, nuotekų išvežimo automobiliai, kitos motorizuotos transporto priemonės.

Paslaugas teiks efektyviau

Moderni technika sudaro galimybę teikti kokybiškesnes paslaugas klientams ir efektyviau atlikti darbus. Šiais metais bendrovė užsisakė 20 naujų šiukšliavežių „Scania“, iš kurių 6 turi specialius kranus ir yra skirtos aptarnauti pusiau požeminius konteinerius. Kitos 12 šiukšliavežių surinks atliekas iš įprastų antžeminių konteinerių, o šiukšliavežė, turinti 3 sekcijas, vienu metu surinks skirtingų tipų atliekas, pavyzdžiui, buitines, pakuočių ir stiklo, kurios automobilio viduje tarpusavyje nesusimaišo.

Daugiau kaip pusė įsigytų šiukšliavežių jau pasiekė „Ecoservice“, o likusią dalį bendrovė gaus iki 2022 m. vasario mėnesio. Kitais metais bendrovė patvirtino investicijas įsigyti dar 12 modernių šiukšliavežių „Scania“ ir visiškai atnaujinti Klaipėdos ir Marijampolės savivaldybėse dirbančių automobilių parką.

„Siekiame efektyviai organizuoti veiklą ir investuoti į tvarius sprendimus, todėl nuosekli automobilių parko modernizacija yra ypač svarbi. Visuose automobiliuose įdiegtos konteinerių identifikavimo ir svėrimo sistemos. Aptarnaujant konteinerius, duomenys realiuoju laiku perduodami ir į paslaugos pirkėjo programines įrangas. Automobiliuose taip pat integruotos kameros, visos kelionės metu fiksuojančios vaizdą aplink jį 360 laipsnių kampu“, – atliekų surinkimo ypatumus vardija S. Budrevičius.

Bendrovės darbus palengvins ir papildomai įsigytas konteinerių plovimui skirtas automobilis, kuris tuo pat metu gali ir plauti bei dezinfekuoti konteinerius, ir surinkti juose esančias atliekas. Pasinaudojant aukšto slėgio plovimo sistema, konteineris plaunamas iki 45ºC pašildytu vandeniu, taip pat dezinfekuojamas specialiomis priemonėmis, skirtomis naikinti biologiškai skaidžias medžiagas ir virusus. Šiuo automobiliu galima išplauti ir aptarnauti nuo 100 iki 150 konteinerių per dieną, kartu taupomas laikas, nes konteineriai plaunami toje vietoje, kur stovi, ir jų niekur nereikia vežti.

Prioritetas – gamtą saugantys sprendimai

Modernus specializuotų automobilių parkas kuria tvaresnę ir patogesnę paslaugą. Mažiau taršūs, efektyviai dirbti leidžiantys automobiliai ne tik taupo laiką, tačiau ir užtikrina mažesnes energijos sąnaudas bei patogumą darbuotojams. Naudojant modernius automobilius galima vienu metu surinkti kelių rūšių atliekas, vienu metu ir ištuštinti ir išplauti konteinerius – šiems darbams atlikti nereikia siųsti atskiro transporto. Įdiegti naujausi technologiniai sprendimai leidžia automatiškai užfiksuoti konteinerio aptarnavimo faktą, atliekų svorį, o tai užtikrina paslaugų suteikimo skaidrumą.

„Esame suinteresuoti investuoti į gyventojų patogumą, gamtą tausojančius sprendimus ir atsakingai rūpintis aplinkos tvarkymu, todėl nuosekliai investuojame į modernias transporto priemones ir valdomo automobilių parko atnaujinimą. Visi įsigyjami automobiliai atitinka itin griežtus Europos Sąjungos aplinkosauginio standarto „Euro 6“ reikalavimus“, – teigia S. Budrevičius.

„Euro 6“ standarto reikalavimai užtikrina, kad modernios transporto priemonės kiek įmanoma sumažintų kenksmingų išmetamųjų dujų kiekį. Aplinkai draugiškesni automobiliai dirbs Vilniuje, Klaipėdoje, Marijampolėje, Šalčininkuose, Trakuose, Varėnoje, Radviliškyje ir Širvintose.