„Pirmoji mūsų tvarumo ataskaita parodo, kaip grupei priklausančiose įmonėse idėjas verčiame sprendimais. Vienas svarbiausių – prisidedame prie „Business Ambition for 1.5 °C“ iniciatyvos, kuri skatina bendroves mažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų emisiją“, – pranešime žiniasklaidai teigia Nikita Sergienko, telekomunikacijų ir žiniasklaidos įmonių grupės „Bitės“ grupė generalinis direktorius.

Užsibrėžtiems siekiams įgyvendinant jau pradėtas visas grupei priklausančias įmones įtraukiantis veiksmų planas. Bendrovė siekia ir toliau sėkmingai vystyti ir diegti energiją taupančias daiktų interneto (angl. Internet of Things) technologijas. Taip pat sumažinti anglies dvideginio emisiją tiek organizacijos veikloje, tiek visose tiekimo grandinės dalyse.

Dėmesys darbuotojams ir partneriams

Grupė taip pat atnaujino Darbuotojų ir parengė Tiekėjų elgesio kodeksus. Juose pateikiami principai, kuriais vadovaujantis Grupės vertybės ir standartai realiai pritaikomi praktikoje.

„Bitės“ grupės generalinio direktoriaus teigimu, „atsakingas verslas prasideda nuo kiekvieno mūsų. Iš visų savo darbuotojų tikimės sąžiningo ir etiško elgesio“.

Nikita Sergienko

„Bitės“ grupė taip pat pristatė Tiekėjų elgesio kodeksą, padedantį formuoti tvarią tiekimo grandinę.

„Dokumente aiškiai išdėstomi veiklos principai, kurių tikimės iš kiekvieno su mūsų Grupės įmonėmis dirbančio tiekėjo ar partnerio. Įtrauktas ir siekis sumažinti tiekimo grandinėje sukuriamų šiltnamio efektą skatinančių dujų emisiją. Mūsų prisijungimas prie „Moksliškai pagrįstų tikslų iniciatyvos“ (angl. Science Based Targets initiative – SBTi) taip pat paskatins tvarias praktikas taikyti ir mūsų partnerius bei tiekėjus“, – aiškina N. Sergienko.

Didžiausias darbuotojų įsitraukimas

N. Sergienko pasakoja, kad „Bitės“ grupė išskirtinį dėmesį teikia savo darbuotojams. Grupei priklausančiose įmonėse kuriama „startuoliška“ kultūra, plokščia organizacijos struktūra, skatinamas kuo efektyvesnis darbuotojų įgalinimas.

Tokį požiūrį itin vertina ir organizacijos darbuotojai. Bendrovės „Kincentric“ tyrimai rodo, kad „Bitės“ grupei priklausančios įmonės pagal darbuotojų įsitraukimą Baltijos šalyse atsiduria tarp lyderių ir gauna pačių geriausių darbdavių įvertinimus.

„Siekiame toliau vystyti įtraukiančią bendrovės kultūrą, kuri įgalintų darbuotojus efektyviai augti ir tobulėti. Skatiname laisvą bendravimą tarp skirtingas pozicijas užimančių darbuotojų, o tai leidžia darbuotojams efektyviai dalintis informacija, nuolat keistis nuomonėmis ir diskutuoti“, – prideda „Bitės“ grupės generalinis direktorius.

„Business Ambition for 1.5 °C“ iniciatyva pradėta Jungtinių Tautų Pasaulinio susitarimo (angl. United Nations Global Compact). Iniciatyvą kuruoja „SBTi“ drauge su ne pelno siekiančia organizacija „We Mean Business Coalition“ ir Jungtinių Tautų Pasauliniu susitarimu.