„Lidl Lietuva“ personalo vadovė ir valdybos narė Sandra Savickienė pasakoja, kad papildomas rūpestis savo darbuotojais yra didelė organizacijos vidinės kultūros dalis. Pasak jos, įvairios finansinės paskatos ir papildomos naudos išlieka vienais svarbiausių darbuotojų motyvaciją palaikančių aspektų.

„Finansiniai priedai ir premijos leidžia užtikrinti, kad mūsų padėka darbuotojams būtų ne tik žodinė. Todėl vien šių metų sausio–rugsėjo mėnesiais „Lidl Lietuva“ parduotuvių, sandėlio ir administracijos komandų narių premijoms skyrėme daugiau nei 1,5 mln. eurų“, – sako S. Savickienė.

Didžiausias vidutinis atlyginimas tarp prekybos tinklų

S. Savickienė taip pat akcentuoja, kad kartu su iniciatyvomis, padedančiomis motyvuoti ar įtraukti darbuotojus, būtina pasiūlyti ir bazinius privalumus. Vienas iš jų – konkurencingas atlygis.

„Nuo pat mūsų veiklos Lietuvoje pradžios siekiame atsidėkoti mūsų darbuotojams už jų įdedamas pastangas ir atitinkamai juos įvertinti. Sąžiningas atlygis vis dar išlieka vienu iš geriausių būdų užtikrinti finansinį darbuotojų saugumą. Šių metų rugsėjo mėnesio „Rekvizitai.lt“ duomenys rodo, kad vidutinis darbo užmokestis mūsų organizacijoje siekia 1649,46 eurus bei yra didžiausias, palyginus su kitų didžiųjų prekybos tinklų vidutiniais darbo užmokesčiais“, – teigia S. Savickienė.

Anot jos, reguliarų „Lidl Lietuva“ darbuotojų atlyginimų augimą užtikrina ir pakopinė darbo užmokesčio kėlimo sistema, nustatanti, kaip personalo atlygis augs būsimus ketverius metus: „Jei parduotuvės darbuotojas įmonėje įsidarbino dar 2017 m., tai reiškia, kad šiandien jis yra pasiekęs ketvirtą pakopą, o jo darbo užmokestis, lyginant su pirmaisiais metais praleistais prekybos tinkle, yra pakilęs apie 40 proc. Panašų atlyginimo augimą pastebi ir parduotuvių vadovo asistentai, pavaduotojai bei vadovai. Lyginant su pirmąja pakopa prieš ketverius metus, jų darbo užmokesčio augimas svyruoja tarp 40 proc. ir beveik 60 proc.“

Rūpinasi darbuotojų sveikata

Anot pašnekovės, gerą darbuotojų savijautą įmonės viduje garantuoja ne tik finansinės naudos, bet ir kitos paskatos. Ji pažymi, kad vienas iš prekybos tinklo prioritetų – fizinė ir emocinė darbuotojų sveikata.

„Visus „Lidl Lietuva“ darbuotojus po bandomojo laikotarpio draudžiame privačiu sveikatos draudimu. Be to, skiriame biudžetą įsigyti vaistams, maisto papildams. Šaltuoju sezono laiku, visiems darbuotojams dovanojame imunitetą stiprinančius rinkinius – vitaminą C, magnio ir cinko papildų bei omega-3 riebalų rūgščių. Taip pat nemokamai nuo gripo skiepijame ne tik darbuotojus, bet ir jų vaikus iki 14 metų“, – teigia S. Savickienė.

 Sandra Savickienė

Pasak jos, daug dėmesio „Lidl“ skiria ir kitoms darbuotojų gerovės užtikrinimo programoms: „Pavyzdžiui, visai neseniai startavusi iniciatyva „Gali mumis pasikliauti!“ suteikia galimybę visiems prekybos tinklo darbuotojams gauti nemokamą ir anoniminę pagalbą asmeniniais, teisiniais ar finansiniais klausimais. Ją suteikia kvalifikuoti, nepriklausomi ir didelę patirtį turintys psichologai bei konsultantai. Specialistai patars kaip valdyti stresą ar nerimą, ką daryti praradus mokėjimo kortelę, kaip išspręsti turto pirkimo ar pardavimo klausimus ir atsakys į kitas panašias užklausas.“

Kuria pozityvią vidinę atmosferą

S. Savickienė pratęsia, kad „Lidl Lietuva“ siekia skirtingais būdais puoselėti palaikymu grįstą vidinę kultūrą, nes betarpiškas ryšys tarp darbuotojų – vienas svarbiausių elementų, lemiančių prekybos tinklo sėkmę.

„Stengiamės sudaryti progų mūsų kolegoms pabendrauti neformaliai, artimiau pažinti vieniems kitus, todėl kartu minime įvairias šventes, organizuojame komandos formavimo renginius ir kt. Pozityvų klimatą įmonėje atspindi ir vis labiau populiarėjanti rekomendacijų programa – vien per šiuos metus prekybos tinkle buvo įdarbinta apie 70 naujų darbuotojų. Neabejojame, kad tai padeda sutelkti komandą ir suartinti jos narius“, – sako Sandra Savickienė.

Jos teigimu, šiltą vidinę atmosferą stengiamasi užtikrinti ir kitais būdais: „Pavyzdžiui, švęsdami penktąjį „Lidl Lietuva“ gimtadienį kiekvienam darbuotojui įteikėme 100 eurų vertės „Lidl“ dovanų kortelę, taip pat visi komandos nariai gavo šventinį „Lidl“ produktų rinkinį. Be to, svarbiausių švenčių metu mūsų kolegos gali praleisti daugiau laiko su savo artimaisiais, nes nei per Kalėdas, nei per Velykas ar sausio 1-ąją prekybos tinklo parduotuvės nedirba.“

„Lidl Lietuva“ šiuo metu dirba daugiau nei 2,5 tūkst. darbuotojų. Lietuvoje iš viso veikia 59 „Lidl“ prekybos tinklo parduotuvės 23-uose šalies miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje bei Druskininkuose.