„Įgyvendindami pokyčius, kad atitiktume aukštus Aljanso reikalavimus, atradome nemažai naujų nišų ir galimybių, ką galime ir turime padaryti daugiau. Tarptautinės organizacijos ekspertai mus paskatino dar labiau išplėsti suinteresuotų pusių, kurioms rūpi Lietuvos vandens tausojimo klausimai, ratą, įsiklausyti į suinteresuotųjų įžvalgas“, – sako „Neptūno“ gamyklos vadovas Justinas Kirbutas.

Tarptautinis AWS standartas apima ne tik aplinkosaugines veiklas mažinant vandens sunaudojimą gamyboje ir grąžinant jį švarų į gamtą, bet ir ryšius su nacionalinėmis bei toje pačioje požeminio vandens baseino teritorijoje veikiančiomis vietos bendruomenėmis, NVO, savivaldos institucijomis, įmonėmis.

 Coca-Cola HBC Lietuva“ valdomos natūralaus mineralinio vandens „Neptūnas“ gamyklos vadovas Justinas Kirbutas

Per 5 paskutinius metus natūralaus mineralinio vandens „Neptūnas“ gamykla Varėnoje sugebėjo 30 procentų sumažinti vandens kiekį, kurio reikia pagaminti 1 litrui gėrimų. Pasak J. Kirbuto, tai buvo vienas svarbiausių „Tvarumo Misijos 2025“ (angl. Mission Sustainability 2025) įsipareigojimo tikslų – sumažinti gamybai sunaudojamo vandens kiekį, grąžinti jį švarų atgal į gamtą.

„Turėjome puikų pagrindą pažangai. Per penkerius pastaruosius metus gamykloje įvyko daug pasikeitimų: atnaujinta ir išplėsta infrastruktūra, įdiegta naujausia vandens produktų gamybai reikalinga įranga, įgyvendinti pasaulinės klasės kokybės reikalavimai, įtvirtinta darbų saugos kultūra“, – vardija J. Kirbutas ir priduria, kad stiprinant tvarumą, gamykloje nuolat įgyvendinami konkretūs tikslai aplinkosaugos, socialinio ir ekonominio poveikio srityse. O pasiektas AWS standartas rodo, kad gamykla Varėnoje yra tvirtos šeimos narė – šį įvertinimą jau turi visos „Coca-Cola HBC“ priklausančios gamyklos.