„Rimi“ toliau tęsia lyderystę Lietuvoje integruojant neįgaliuosius į mažmeninės prekybos darbuotojų rinką. Prekybos tinklas jau ilgus metus įdarbina ir apmoko įvairaus pobūdžio negalią turinčius žmones, o šiuo metu visoje Lietuvoje „Rimi“ parduotuvėse jau dirba keli šimtai neįgaliųjų.

„Šioje srityje esame nuėję tolimą kelią – tęstinė neįgaliųjų integracija yra vienas mūsų bendrovės tvarumo strateginių prioritetų, kurio nuosekliai laikomės stiprindami įvairovę mūsų organizacijoje ir skatindami tai daryti kitus. Tikime, kad darbuotojų ir jų požiūrių skirtumai yra mūsų stiprybė, kuri atneša didelės pridėtinės vertės tiek į nuolatinį tobulėjimą orientuotam verslui, tiek visai visuomenei. Įdarbindami žmones visų pirma vertiname tai, kokia yra jų motyvacija ir noras dirbti – šie kriterijai taikomi visiems, nepriklausomai nuo jų fizinių ar kitų ypatumų“, – sako „Rimi Lietuva“ personalo vadovė Vaida Kaikarienė.

 Vaida Kaikarienė

Norėdamas palaikyti Neįgaliųjų reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos pastangas bei paskatinti kitas organizacijas įsitraukti įdarbinant negalią turinčius asmenis, „Rimi“ prisijungė prie projekto „Jokio skirtumo“. Visą mėnesį „Rimi“ iniciatyvos simboliais žymės savo darbo skelbimus, taip pat ženklą komunikuos ir socialiniuose tinkluose.

Iniciatyva „Jokio skirtumo“ kalbėtis apie žmonių su negalia integraciją į įvairias visuomenės sritis skatina ir kitomis priemonėmis. Kampanijos metu po Vilnių ir Lietuvos regionus keliauja specialus „Jokio skirtumo“ bendravimo suolelis, kuris kviečia pokalbiui su negalią turinčiais žmonėmis. Pavyzdžiui, sporto temai skirtas suolelis skatina su negalia turinčiu žmogumi kalbėtis apie jo aktyvią fizinę veiklą ir sportinius pasiekimus, o ne neįgalumą. Iniciatyvos metu numatyti ir kiti temos aktualizavimui skirti įvykiai.

„Tokie projektai padeda po truputį atsikratyti stigmos, kad negalią turintys asmenys negali dirbti įprasto darbo. Mūsų praktika rodo atvirkščiai – neįgalieji, kaip ir visi kiti žmonės, yra darbštūs, atsidavę, komandiški, draugiški, ambicingi darbuotojai. Tikimės, kad ši iniciatyva ir gerosios didelių verslų patirtys padrąsins ir kitus verslus nebūti abejingiems“, – sako V. Kaikarienė.