Birželio mėnesį naujuoju KKPDA prezidentu tapusio Mariaus Horbačausko siūlymu prezidiumas patvirtino 3 viceprezidentus. Naujaisiais organizacijos viceprezidentais tapo: KTU rektorius Eugenijus Valatka, UAB ,,Gaschema“ generalinis direktorius Valdemaras Vareika ir UAB ,,Kautra“ generalinis direktorius Linas Skardžiukas.

,,Subūrėme stiprią ir aktyvią komandą. Viceprezidentai gerai žinomi, savo sritį puikiai išmanantys žmonės. V. Vareika yra tradicinės pramonės atstovas. L. Skardžiukas atstovauja dideliam transporto ir paslaugų sektoriui. E. Valatka – mokslo bendruomenės atstovas. Viceprezidentai atstovauja pagrindines sritis, kurios siejasi su asociacijos misija. Tikiu, kad veikdami kartu ir pasitelkę mūsų visų turimą patirtį ir kompetencijas sėkmingai atstovausime nariams, vienijant verslo, mokslo ir visuomenės interesus, asociacija bus vedanti ir atvira verslo organizacija, kurioje narystė yra vertinga ir garbinga. Pramonės transformacija, verslo ir mokslo bendradarbiavimas, verslo įvaizdžio gerinimas bus aktualiausi darbotvarkės klausimai“, – teigė KKPDA prezidentas M. Horbačauskas.

Vėliau posėdyje KKPDA prezidentas M. Horbačauskas apžvelgė veiklos strategines kryptis, kurios turėtų padėti užtikrinti sąlygas, reikalingas verslo plėtrai ir konkurencingumo stiprinimui bei gerinimui.
Pagrindine strategine asociacijos veiklos kryptimi taps pramonės transformacija ir konkurencinių pranašumų sukūrimas. Pramonės laukia daug iššūkių, sprendžiant strateginius aplinkosaugos ir klimato kaitos klausimus, spartinant įmonių technologinį atsinaujinimą ir inovacijų diegimą. Todėl žiedinė ekonomika, žalioji ekonomika, CO2 emisijos mažinimas, skaitmenizacija taps esminėmis darbotvarkės temomis, kurios bus nagrinėjamos artimiausiu metu. Reikia tinkamai pasiruošti artėjančiai pramonės transformacijai, būti vedančia ir informuojančia, konsultuojančia organizacija, asociacijos nariams pagelbėti transformuojantis sukurti konkurencinius pranašumus ir gebėjimus sėkmingai veikti besikeičiančioje aplinkoje. Atsižvelgiant į visus šiuos laukiančius iššūkius, būtinas verslo įmonių, mokslo įstaigų ir savivaldos apjungimas transformacijos procese.

Didelis dėmesys bus skiriamas verslo ir mokslo bendradarbiavimui mokslinių tyrimų srityje ir pramonės transformavimo procese ieškant efektyvių sprendimų, siūlymų pateikimui valstybinėms institucijoms aktualiais švietimo, praktinio verslumo ugdymo mokyklose, darbuotojų rengimo klausimais.

Svarbi strateginė verslo įvaizdžio gerinimo visuomenėje veiklos kryptis – verslo „antidemonizacija“, aiškinant visuomenei per gerus pavyzdžius, kad verslas yra ekonomikos gerovės šaltinis ir sukuriamos naudos visuomenei teikėjas. Asociacijos veikla bus nukreipta į dalyvavimą švietimo įstaigų karjeros dienose, praktinio verslumo įgūdžių perteikimą ne tik Kauno regiono, bet ir visos Lietuvos mokiniams ir ekonomikos mokytojams, mokinių supažindinimą su verslumo idėjomis, studentų praktikas. Asociacijos nariai turės galimybes save realizuoti visuomenei naudingoje veikloje, dalyvauti bendrų socialinių, kultūrinių projektų įgyvendinime.

Nauja aktuali veiklos kryptis – sąžiningas valstybės ir verslo konkuravimas. Inicijuosime diskusijas drauge su Lietuvos pramonininkų konfederacija ir suformuluosime siūlymus valdžios institucijoms dėl aiškių ir skaidrių konkurencijos taisyklių ir laipsniško valstybės dalyvavimo versle mažinimo.
Ypatingas dėmesys bus skiriamas naujų narių pritraukimui, kad asociacija taptų stipriausia ir vedančia verslo organizacija Kauno regione. Be to, sėkmingam išsikeltų krypčių įgyvendinimui labai svarbus aktyvus KKPDA narių įsitraukimas.
KKPDA ir toliau atstovaus narių interesus, dalyvaus Kauno regiono savivaldybių verslo, trišalėse tarybose, Kauno regiono plėtros tarybos kolegijos partnerių grupės veikloje, formuos ir teiks siūlymus dėl teisės aktų tobulinimo ar naujų rengimo, informuos visuomenę apie asociacijos veiklą.

Užsakymo nr.: PT_88125851