„Lidl Lietuva“ valdybos narė ir personalo vadovė Sandra Savickienė tvirtina, kad prekybos tinklui nuo pat veiklos pradžios Lietuvoje buvo ypač svarbus vienas tikslas – garantuoti orų ir sąžiningą užmokestį darbuotojams.

„Siekiame, kad „Lidl Lietuva“ dirbantys žmonės jaustųsi įvertinti. Dėl to nuolat investuojame į komandos narių darbo sąlygų gerinimą – orus atlygis už atliktą darbą yra vienas geriausių būdų tai įgyvendinti. Pagal naujausius duomenis, vidutinis darbo užmokestis mūsų organizacijoje siekia 1 738,84 eurų. Pagal naujausius „Rekvizitai.lt“ duomenis, tai –

16 proc. didesnis atlygis, nei antroje vietoje ir 20 proc. didesnis nei trečioje vietoje esančio prekybos tinklo, todėl galime didžiuotis siūlydami konkurencingiausią atlyginimą rinkoje“, – sako S. Savickienė.

„Lidl Lietuva“ šiemet nuo birželio 1 d. padidino darbo užmokestį logistikos darbuotojams. Jiems atlyginimai pakilo nuo 5 iki 20 proc., priklausomai nuo darbuotojų pareigų ir esamos atlyginimų pakopos. Didžiausią augimą pajuto sandėlio darbuotojai surinkėjai, kurių alga padidėjo nuo 10 iki 20 proc.

Taikoma speciali darbo užmokesčio sistema

Rinkoje konkurencingą atlygį ir reguliarų atlyginimų augimą garantuoja kiekvienoje „Lidl Lietuva“ pareigybių kategorijoje numatomos keturios darbo užmokesčio pakopos, kuriomis iš anksto numatytas atlyginimo kilimas ketveriems metams į priekį.

„Pavyzdžiui, jeigu parduotuvės darbuotojas įmonėje įsidarbino 2017 m., šiandien jis jau yra ketvirtoje pakopoje, tad jo atlyginimas, lyginant su karjeros pradžia, yra pakilęs apie 40 proc. Panašius pokyčius pastebi ir parduotuvių vadovo asistentai, pavaduotojai ar patys vadovai, kurių atlyginimo kilimas, palyginus šiandieną su pirmąja pakopa prieš ketverius metus, svyruoja tarp 40 proc. ir beveik 60 proc.“, – pasakoja S. Savickienė.

 Sandra Savickienė

Taip pat „Lidl Lietuva“ reguliariai peržiūri ir darbovietėje startuojančių darbuotojų pradinių atlyginimų dydžius. Pavyzdžiui, nuo starto Lietuvoje „Lidl“ parduotuvių darbuotojų atlyginimas kilo 19 proc., lyginant naujai įsidarbinusį kolegą prieš penkerius metus ir šiandien.

Alga – vis dar bene svarbiausias rodiklis renkantis darbovietę

„Lidl Lietuva“ valdybos narės ir personalo vadovės teigimu, darbuotojams atlygis yra vienas iš veiksnių, lemiančių darbdavio pasirinkimą.

„Nuolat vykdome mūsų prekybos tinkle norinčių dirbti kandidatų apklausas, o gautus rezultatus vertiname, stebime vyraujančias tendencijas. Jos gana stabilios jau ilgą laiką – nors svarbu ir gera įmonės reputacija, darbo vieta, nauji iššūkiai ir karjeros galimybės, tačiau darbo užmokestis išlieka vienu pagrindinių motyvacijos rodiklių“, – teigia S. Savickienė.

Specialistė pažymi, kad bendrovė kasmet lygina savo darbo užmokesčio konkurencingumą pagal konsultacijų įmonės „Korn Ferry Hay Group“ tyrimą: „Skirdami papildomą dėmesį darbuotojų atlygiui, iš anksto galime numatyti reikalingus veiksmus tam, kad išliktume tarp didžiausią darbo užmokestį rinkoje siūlančių įmonių. Remiantis 2020 metų tyrimo duomenimis, lojalus „Lidl Lietuva“ darbuotojas pagal atlyginimą savo pareigybėje ir papildomų naudų paketą, patenka tarp 25 proc. geriausiai rinkoje uždirbančių darbuotojų.“

„Lidl Lietuva“ šiuo metu dirba daugiau nei 2,5 tūkst. darbuotojų. Lietuvoje iš viso veikia 56 „Lidl“ prekybos tinklo parduotuvės 22-uose šalies miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje bei Vilkaviškyje.