„Siekdami mažinti „Senukų“ parduotuvėse plastikinių pirkinių maišelių naudojimą, klientams siūlome ekologišką alternatyvą – pirkinių maišelius, pagamintus iš perdirbamos medžiagos. Matome, kad per pirmąsias dienas, kai naujieji maišeliai pasirodė prekyboje, kas dešimtas pirkėjas jau rinkosi ne plastikinį, o drobinį maišelį“, – pristato Elona Uckutė, „Kesko Senukai Lithuania“ rinkodaros direktorė.

Anot jos, kuriant maišelius, didelis dėmesys buvo skirtas jų dizainui – norėta pirkėjams pasiūlyti maišelius, kurie pakeltų nuotaiką, skatintų kūrybiškai įgyvendinti idėjas, kad juos klientai norėtų naudoti daug kartų. Taip gimė trys šmaikštūs maišelių dizainai su skirtingais užrašais: „Čia telpa visi sprendimai“, „Mažiau kalbų – daugiau darbų!“ bei „Vakar sugalvojau, šiandien padariau!“.

Maišeliai gaminami iš neaustinės medžiagos (angl. non-woven PP) naudojant inovatyvią siuvimo ultragarsu technologiją, o spauda ant jų dedama panaudojant vandens pagrindo dažus. 50x40x15 cm. dydžio maišeliai išlaiko net iki 15 kg svorį, todėl tinka „Senukų“ prekybos centro asortimento prekėms.
„Plastikinių maišelių atsisakysime palaipsniui, siūlydami patrauklias medžiaginių maišelių kainas, skatindami savo pirkėjus rinktis daugkartinį variantą bei taip prisidėti prie plastiko taršos mažinimo. Tikimės, kad ilgainiui plastikiniai pirkinių maišeliai užleis vietą ekologiškiems“, – teigia E. Uckutė.

Medžiaginiai pirkinių maišeliai parduodami ne tik įmonės parduotuvėse Lietuvoje, tačiau netrukus bus pasiūlyti ir „Kesko Senukai“ valdomų „K Senukai“ parduotuvių Latvijoje bei „K-Rauta“ parduotuvių Estijoje klientams.

Naujuosius „Senukų“ pirkinių maišelius gaminančios įmonės atstovas teigia, kad Lietuvoje pastaraisiais metais stebi vis didesnį verslo susidomėjimą daugkartinio naudojimo gamtai draugiškais maišeliais, pagamintais tiek iš neaustinės medžiagos, tiek iš popieriaus.

„2019 m. pagaminome 10 mln. maišelių, 2020 m. – jau 35 mln. Ir toliau vis didėjantis užklausų skaičius rodo, kad Lietuvos verslai domisi ekologija, siekia mažinti taršą, ieško gamtą tausojančių sprendimų“, – sako Gvidas Krolis, „Bagfactory“ vadovas.