Ženevoje įsikūrusios bendrovės darbuotojai kiekvieną mėnesį galės dirbti net pusę savo laiko nuotoliniu būdu, ketvirtadienį pranešė cigarečių gamintojas. Kitos priemonės apima galimybę dirbti net 10 dienų iš užsienio, rašo Bloomberg.

"Kalbant apie JTI, darbas yra veikla, o ne vieta ar laikas", - sakė Christiane Bisanzio, bendrovės Įvairovės ir įtraukties viceprezidentė.

JTI prisijungia prie vis didesnio skaičiaus įmonių permąstančių darbo tvarką, po to, kai daugelis darbuotojų sėkmingai praleido daugiau nei metus, dirbdami iš namų. Kai kuriems darbuotojams šis darbo organizavimo būdas tapo norma. Nemažai bankų, tokių kaip „Credit Suisse Group AG“, leidžia dirbti nuotoliniu būdu bent dalį savaitės, o „Nokia Oyj“ pertvarko biurus, kad prisitaikytų prie naujos lanksčios darbo kultūros.

JTI savo naują politiką įgyvendino praėjusią savaitę. Daugiau nei 40 000 darbuotojų turinti įmonė taip pat suteiks darbuotojams galimybę eksperimento tvarka pirmąjį kitų metų ketvirtį dirbti keturių darbo dienų savaitę. Toks eksperimentas siūlys darbuotojams pasirinkimą ar dirbti aštuonių valandų darbo dieną penkias dienas per savaitę, ar 10 darbo valandų, paskirstytų per keturias dienas.

Tabako įmonė, priklausanti Japonijos „JT Group“, taip pat ieško galimų lankstaus darbo sprendimų savo gamyklų ir pardavimų komandų darbuotojams nuo 2022 m.

„Našumas ir rezultatai yra svarbiausias, o ne valandos, praleistos biure“, - sakė JTI Žmonių ir kultūros viceprezidentas Howardas Parksas.