„Visoje savo veikloje taikome aukštus verslo etikos standartus, kurie mums padeda plėtoti sąžiningą, atsakingą ir tvarų verslą. Esame skaidrūs ir atviri visuose savo kasdienės veiklos žingsniuose. Tikime, kad tai padeda ne tik mūsų reputacijai, bet ir prisideda prie verslo skaidrumo visoje šalyje didinimo. Atsparumą šešėliui ir nesąžiningoms verslo praktikoms liudijantis įvertinimas rodo mūsų ilgamečio atsakingo darbo rezultatus“, – teigia Nijolė Kvietkauskaitė, prekybos tinklą „Iki“ valdančios UAB „Palink“ generalinė direktorė.

Pasak N. Kvietkauskaitės, „Iki“ vykdoma veikla padeda užtikrinti sąžiningą konkurenciją ir prisideda prie didesnės visuomenės gerovės kūrimo. Prekybos tinklas palaiko vietos gamintojus ir ūkininkus, bendradarbiauja ne tik su stambiais, bet ir su smulkiais tiekėjais. „Iki“ yra didelis ir svarbus šalies darbdavys, kuriantis darbo vietas visoje Lietuvoje.

„Iki“ jau prisidėjo ir prie Investuotojų forumo kartu su „Baltąja banga“ visoje šalyje vykdytos jubiliejinės akcijos „Šioje šalyje nėra vietos šešėliui“, kuri pabrėžia, kad sumokami mokesčiai prisideda prie kokybiškesnių paslaugų, išplėtotos infrastruktūros ir socialinės gerovės.

Nijolė Kvietkauskaitė

„Džiaugiamės, kad skaidrumo banga kyla ir prie jos prisijungia vis daugiau skaidraus verslo principais besivadovaujančių įmonių. Jos savo pavyzdžiu stiprina sąžiningo verslo bendruomenę ir prisideda prie pokyčio verslo kultūroje. Taip pat prie iniciatyvos prisijungusios įmonės demonstruoja lyderystę ir socialinės atsakomybės srityse“, – sako Ieva Lapeikienė, skaidraus verslo iniciatyvos „Baltoji banga“ vadovė.

Pasak I. Lapeikienės, nors skaidri veikla turėtų būti kiekvienos įmonės standartas, reali situacija yra kitokia. Lietuvoje veikiantys verslai vis dar priversti konkuruoti su nesąžiningais principais besivadovaujančiomis bendrovėmis, o dėl klestinčio šešėlio mūsų valstybė nesurenka visų planuojamų mokesčių, todėl darbuotojai praranda jiems priklausančias socialines garantijas.

„Baltoji banga“, vienydama skaidrų ir sąžiningą verslą palaikančias įmones bei organizacijas, siekia kurti skaidrią verslo aplinką, kurioje vadovaujamasi sąžiningos konkurencijos principais bei atsakingu ir pagarbiu santykiu su darbuotojais, klientais, partneriais ir valstybe. „Baltosios bangos“ ženklą pelniusios įmonės įsipareigoja skaidriai dalyvauti viešuosiuose pirkimuose, laikytis Lietuvos Respublikos įstatymų, mokėti visus nustatytus mokesčius ir sąžiningai atsiskaityti su darbuotojais.