„Turime padėti verslams transformuotis, atrandant tam tikras nišas. Verslams numirti yra labai paprasta, tačiau mūsų iššūkis turėtų būti padėti jiems išgyventi. Verslams išgyventi padeda investicijos, tokios kaip skaitmeninimas. Mes turime adaptuotis, todėl mums reikia paprastesnių įrankių, kurie padėtų prisitaikyti prie pasikeitusios rinkos“, – minėjo Lietuvos verslo konfederacijos generalinė direktorė Eglė Radišauskienė.

Renginio metu buvo aptarta, kokie įrankiai leistų paspartinti skaitmenizacijos procesus. Dalyviams doc. Maksim Belitski iš Reading Universiteto (D. Britanija) pristatė Jungtinės prekybos tarybos atliktą tyrimą „Europos MVĮ - transformacija, inovacijos ir atsparumas COVID-19 pandemijos metu“. Auditorija gilinosi į tai, kokius naujus įrankius gali naudoti verslai, siekiant ekonomikos ir visuomenės atsigavimą paversti įtraukiančiu, tvariu ir žaliu. Nors pandemija atnešė ir pozityvų pokytį – verslai jos dėka liks prie skaitmeninių įrankių, ji išryškino ir nemažai trūkumų: vangią prieigą prie finansavimo, sutrūkinėjusios prekybos grandines bei kompetencijų stoką.

Verslo atstovai įvardino, jog Lietuva turėtų stengtis sudaryti geriausias sąlygas mažoms ir vidutinėms įmonėms, ypač mikro įmonėms, siekiant įgyvendinti skaitmeninius sprendimus. Diskusijos metu taip pat buvo keliamas klausimas kodėl įmonės susiduria su žemu skaitmeniniu lygiu, nagrinėjama, ar tam įtaką daro nepakankamas švietimas, ar nepakankamas informavimas apie skaitmenines galimybes. Norint sudaryti palankiausias sąlygas verslui priimti skaitmenines priemones yra svarbu atsižvelgti į švietimą, kuris jau mokykloje leistų skatinti mokinių verslumą. Taip pat yra pastebima, jog verslas nukenčia dėl nežinojimo, kaip kompleksiškai pasižiūrėti į visas galimybes, kurias atveria skaitmeniniai procesai.

Lietuvos verslo konfederacija – didžiausia verslą vienijanti organizacija Lietuvoje. LVK nariais gali tapti visos Lietuvoje veikiančios įmonės ir asociacijos, besivadovaujančios modernaus bei atsakingo verslo standartais.