Susidomėjimas parama kasmet auga

Smulkiojo verslo rėmimo programa skirta finansiškai remti naujai besisteigiančioms arba naujas darbo vietas kuriančioms Klaipėdos rajono savivaldybėje registruotoms įmonėms, verslininkams, atitinkantiems šioje Programoje nustatytus reikalavimus.
Pernai pagal šią programą 24 įmonėms ir asmenims, užsiimantiems individualia veikla, buvo paskirstyti beveik 24 tūkstančiai eurų. Užpernai 20 tūkstančių eurų buvo paskirstyta 20-čiai verslo subjektų.

„Kitą savaitę Tarybos tvirtinamame Strateginės plėtros plane iškeltas labai konkretus tikslas – skatinti verslo plėtrą ir didinti savivaldybės investicinį patrauklumą. Smulkaus verslo rėmimo programa – tik viena iš priemonių, skatinančių gyventojų verslumą ir padedančių naują verslą steigiančiam žmogui jį kurti būtent Klaipėdos rajono savivaldybėje“, – sako mero pavaduotoja Audronė Balnionienė.

Pasak vicemerės, parama smulkiajam verslui ypatingai svarbi šiuo pandeminiu laikotarpiu, kai daliai verslų dėl įvairių karantino ribojimų net teko stabdyti savo veiklą: „Susidomėjimas Smulkiojo verslo rėmimo programa kasmet tik auga, tad natūralu, kad jai skiriamas didesnis finansavimas“.

Finansinis raktas startui

„Apie Klaipėdos rajono savivaldybės paramą sužinojau dalyvaudamas viename iš „Light House“ inovacijų centre vykstančių renginių. Paraišką buvo be galo lengva pateikti, taip pat buvo labai aiškios nuorodos, kur rasti reikalingą informaciją ir paraiškos formą, labai išsamiai pakonsultavo ir Savivaldybės specialistas“, – sako parama pernai jau pasinaudojęs „Knots vandens sporto akademija“ įkūrėjas Ignas Drevinskas.

Pasak verslininko, ši programa yra labai geras finansinis startas naujai kuriamam verslui.

Kaip ir iki kada pateikti paraiškas?

Paraiškos priimamos iki birželio 1 dienos.

Daugiau informacijos apie programą čia.

Užpildytas paraiškas pateikti Viešųjų ryšių ir bendradarbiavimo skyriaus vyriausiajam specialistui Mantui Virbauskui, iš anksto susisiekus telefonu +370 604 61 392.

Elektroniniu parašu pasirašytas paraiškas siųsti el. paštu mantas.virbauskas@klaipedos-r.lt.
Jei kyla klausimų dėl paraiškos pateikimo, prašome skambinti telefonu +370 604 61 392.