„Lietuvos bankų asociaciją (LBA) ir mūsų narius vienija atsakingas požiūris į kasdienę veiklą finansų srityje. Mums rūpi ne tik kurti vertę klientams, darbuotojams bei valstybei, bet ir stiprinti visuomenės pasitikėjimą finansų sektoriumi. Todėl džiaugiamės tapę „Baltosios bangos“ – gausios skaidraus verslo bendruomenės – dalimi. Tikimės, kad dalyvavimas iniciatyvoje taps impulsu naujoms bendroms veikloms, visiems drauge nuosekliai stiprinant atsakingo verslo tradiciją mūsų šalyje“, – sakė LBA prezidentė dr. Eivilė Čipkutė.

Anot LBA vadovės, skaidriai ir atsakingai veikiančių kredito įstaigų įsipareigojimus valstybei bei visuomenei papildo nauji reikalavimai, jau tapę organizacijos darbotvarkės prioritetu. Europai įgarsinus žaliąjį kursą – tikslą tapti pirmuoju klimatui neutraliu kontinentu, – prie jo prisidėti turi ne tik visos Europos Sąjungos šalys, bet ir visi ekonominės veiklos sektoriai. Ne išimtis ir finansų bei kredito įstaigos.

„Ilgainiui klientai įgis vis daugiau galimybių rinktis aplinkai draugiškus sprendimus ir tvarkydami finansų reikalus. Praktiškai tai reiškia, kad veikti tvariai – atsakingai aplinkos ir visuomenės atžvilgiu – apsimokės vis labiau: nuo pasirinkimo, kuriame fonde kaupti savo pensiją, iki įmonės plėtros. Finansų bei kredito sektorius siūlys vis daugiau tvariųjų produktų: kitaip tariant, vadinamųjų žaliųjų paskolų, žaliųjų obligacijų ir t.t. Šiam pokyčiui įgyvendinti ir įvertinti reikia įdirbio“, – įsitikinusi dr. E. Čipkutė.

„Prie skaidraus verslo iniciatyvos „Baltoji banga“ prisijungusios įmonės įsipareigoja kelti skaidrumo standartą ir veikti atsakingai. Tikiu, kad LBA savo gerąja praktika stiprins ir mūsų suburtą verslo bendruomenę. Skaidrumas – vertybė, be kurios neįsivaizduojama sėkminga finansų sektoriaus veikla. Tai būtinas tvaraus kreditavimo ir finansinių įsipareigojimų elementas“, – sako Rūta Skyrienė, „Baltosios bangos“ tarybos pirmininkė, asociacijos „Investors‘ forum“ vykdomoji direktorė.

„Baltoji banga“, vienydama skaidrų ir sąžiningą verslą palaikančias įmones bei organizacijas, siekia kurti skaidrią verslo aplinką, kurioje vadovaujamasi sąžiningos konkurencijos principais bei atsakingu ir pagarbiu santykiu su darbuotojais, klientais, partneriais ir valstybe. „Baltosios bangos“ ženklą pelniusios įmonės įsipareigoja skaidriai dalyvauti viešuosiuose pirkimuose, laikytis Lietuvos Respublikos įstatymų, mokėti visus nustatytus mokesčius ir sąžiningai atsiskaityti su darbuotojais.