„Džiaugiamės, kad jau daugiau nei 10 proc. mūsų prekybos tinklo darbuotojų yra gavę bent po pirmąją vakcinos nuo COVID-19 dozę. Suprantame, kad tai – kiekvieno žmogaus vertybėmis ir asmenine atsakomybe grįstas sprendimas, tačiau skatiname ir palaikome besiskiepijančius komandos narius. Vertiname faktą, kad didelė dalis darbuotojų aktyviai registruojasi į skiepijamų asmenų sąrašus ir laukia savo eilės“, – sako „Lidl Lietuva“ personalo vadovė ir valdybos narė Sandra Savickienė.

Ji pažymi, kad jei organizacijos darbuotojas skiepytis vyksta darbo metu, šis laikas yra apmokamas kaip darbo valandos, taip pat padengiamos kelionės į vakcinavimo vietą išlaidos. Vakciną gavęs darbuotojas taip pat gali pasirinkti ir prekybos tinklo jam paruoštą padėkos dovaną – termo gertuvę, sportinį rankšluostį arba paplūdimio krepšį.

„Lidl Lietuva“ personalo vadovė priduria, kad vakcinavimo procesą įgyvendinti padeda itin sklandus šalies savivaldybių darbas, o sėkmingas vakcinavimo procesas tiek darbuotojams, tiek ir pirkėjams leis jaustis saugesniais: „Ypatingai dėkojame Kauno rajono savivaldybei, „Lidl“ logistikos centre suorganizavusiai du centralizuotus darbuotojų skiepijimus. Taip pat labai vertiname ir kitų savivaldybių įdedamas pastangas ir efektyvų vakcinavimo procesų valdymą bei tikimės, kad jau greitai bus paskiepyta didžioji šalies gyventojų dalis, o tai leis grįžti į įprastas gyvenimo vėžes.“

Darbuotojų sveikata rūpinasi ir kitais būdais

Pasak organizacijos valdybos narės, „Lidl Lietuva“ komandos narių sveikata yra bene svarbiausias prekybos tinklo prioritetas, todėl jos užtikrinimui rodomas išskirtinis dėmesys – darbuotojai yra ne tik kasmet skiepijami nuo gripo, bet ir trečius metus iš eilės yra draudžiami privačiu sveikatos draudimu.

„Savo draudimo pakete darbuotojams siūlome neribotą ambulatorinį gydymą, kuriam nėra jokio nustatyto limito, taip pat skiriame tam tikrą sumą stacionariam gydymui ir receptiniams bei nereceptiniams vaistams, maisto papildams, vitaminams. Šiemet įdiegėme ir tam tikrų naujovių – draudžiami komandos nariai gali išnaudoti tam tikrą sumą reabilitacijos paslaugoms, taip pat padidinome vaistams, maisto papildams ir vitaminams skiriamą lėšų kiekį. Be to, skiriame papildomas išmokas įvairių kritinių ligų atveju, pavyzdžiui, darbuotojui patekus į ligoninę dėl COVID-19 viruso“, – sako S. Savickienė.

Papildomą dėmesį saugumui skiria nuo pandemijos pradžios

„Lidl“ taip pat nuo praėjusių metų kovo mėnesio ėmėsi papildomų priemonių, siekiant užtikrinti savo darbuotojų ir pirkėjų saugumą: aprūpino darbuotojus rankų dezinfekcijos priemonėmis, kelis kartus dažniau dezinfekuoja įvairius paviršius parduotuvėse, parengė informacinius pranešimus apie higienos laikymąsi tiek komandai, tiek klientams. Pirkėjus „Lidl“ kviečia naudotis prie parduotuvių įėjimo įrengtomis dezinfekcinėmis stotelėmis ir jomis dezinfekuoti vežimėlių rankenas.

„Lidl Lietuva“ šiuo metu dirba daugiau nei 2,3 tūkst. darbuotojų. Lietuvoje iš viso veikia 55 „Lidl“ prekybos tinklo parduotuvės 22-uose šalies miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje bei Vilkaviškyje.