Finansinį darbuotojų stabilumą užtikrina platus spektras priemonių

S. Savickienė sako, kad vienas pagrindinių prekybos tinklo prioritetų nuo pat veiklos starto Lietuvoje – oraus komandos narių darbo užmokesčio garantavimas. Jos teigimu, tai ne tik užtikrina finansinį jų stabilumą, bet ir padeda palaikyti motyvaciją, parodo, kad organizacijai rūpi kiekvienas darbuotojas.

„Norime, kad visi „Lidl“ darbuotojai būtų įvertinti, todėl stengiamės garantuoti jų finansinį saugumą. Vasario mėnesio „Rekvizitai.lt“ duomenys rodo, kad vidutinis darbo užmokestis mūsų organizacijoje siekia 2 176,74 eurus ir yra vienas konkurencingiausių atlyginimų tarp didžiausių prekybos tinklų“, – teigia „Lidl Lietuva“ personalo vadovė.

Specialistė pratęsia, kad motyvuoti darbuotojus padeda ir subalansuota atlyginimo kėlimo sistema: „Mūsų parduotuvių ir logistikos darbuotojų darbo sutartyje yra įtrauktos keturios darbo užmokesčio pakopos. Nuo įdarbinimo dienos, jie turi galimybę pakopa po pakopos kasmet kilti į aukštesnį atlyginimo lygį. Todėl mūsų komandos nariai, siedami karjerą su įmone, gali būti tikri dėl savo finansinio stabilumo, o tai leidžia labiau koncentruotis į profesinių ir asmeninių rezultatų siekimą.“

Prireikus, papildomą darbą apmoka minutės tikslumu

S. Savickienė pažymi, kad prekybos tinklas komandos narių finansine gerove rūpinasi ir kitais būdais. Dar vienas iš jų – sąžiningas dirbamų viršvalandžių apmokėjimas.

„Papildomas darbo valandas mūsų parduotuvių ir sandėlio komandos nariams gali tekti dirbti, kai tenka pavaduoti kolegas, taip pat didžiųjų švenčių laikotarpiu, kuomet išauga klientų srautai. Kadangi šie darbuotojai turi tam tikrus „žetonus“, kuriais tiksliai fiksuoja savo darbo laiką, prireikus dirbti viršvalandžius, juos apmokame minutės tikslumu. Visi viršvalandžiai yra dirbami laikantis Lietuvos Respublikos Darbo kodekse numatytų maksimaliojo darbo laiko ir minimaliojo poilsio laiko reikalavimų. Be to, visada atsižvelgiame į komandos darbo ir poilsio balansą, emocinę savijautą“, – sako pašnekovė.

Sandra Savickienė

Už viršvalandžius moka daugiau

Specialistė pratęsia, kad už papildomai išdirbtą laiką darbuotojams yra mokama daugiau nei už suplanuotu metu nudirbtą darbą: „Viršvalandinį darbą skirstome į du tipus. Už pirmąjį – įprastą viršvalandinį darbą – šių komandų nariams yra mokama pusantro darbuotojo darbo užmokesčio. Tačiau jei darbuotojui tenka dirbti poilsio dieną, kuri nėra nustatyta pagal pamainos grafiką, jam mokamas dvigubas atlygis.“

Pasak S. Savickienės, įmonėje yra taikoma suminė, trijų mėnesių darbo laiko apskaita. Tai reiškia, kad kiekvieną apskaitinio laikotarpio mėnesį, parduotuvių ir sandėlio darbuotojai gauna pastovų darbo užmokestį, o paskutinį šio periodo mėnesį jiems yra išmokama už išdirbtus viršvalandžius.

„Ši sistema yra kruopščiai suplanuotos darbuotojų gerovės užtikrinimo strategijos dalis, o sąžiningas atlygis už atliktą darbą – bene svarbiausias jos elementas. Viršvalandžių apmokėjimas – tik vienas iš mūsų strategijos dėmenų, kuriais stengiamės kurti motyvuojančią ir įgalinančią darbo aplinką“, – teigia pašnekovė.

Investicijas į darbuotojus įvertina ir šalies gyventojai

Anot „Lidl Lietuva“ personalo vadovės, prekybos tinklo indėlį į žmogiškųjų išteklių sritį pastebi ir visuomenė. Neseniai tyrimų bendrovės „Kantar“ atlikta reprezentatyvi apklausa, kurioje dalyvavo dirbantys žmonės nuo 18 iki 45 metų, atskleidė, kad gyventojai patraukliausiu darbdaviu tarp didžiųjų šalies mažmeninės prekybos tinklų laiko būtent „Lidl Lietuva“.

Taip pat tyrimas parodė, kad net 73 proc. respondentų mano, jog „Lidl Lietuva“ moka didžiausius atlyginimus iš penkių pagrindinių mažmeninės prekybos tinklų Lietuvoje. Artimiausią konkurentą pagal šį rodiklį įmonė aplenkė daugiau nei du kartus.

„Šis tyrimas atskleidė, kad šalies gyventojai mato mūsų dedamas pastangas į prekybos tinklo darbuotojų gerovės užtikrinimą. O tai – itin svarbu, nes saugioje ir stabilioje aplinkoje, darbuotojai ne tik sėkmingiau mokosi, bet ir greičiau auga bei tobulėja“, – sako S. Savickienė.