Daugkartinius maišelius pagamintus iš neaustinės medžiagos parduotuvių tinklui tieks didžiausias Baltijos šalyse tokių maišelių gamintojas „Bagfactory“, kuris būti aplinkai draugiškais paskatino jau ne vieną žinomą prekės ženklą.

„Džiaugiamės, kad nuo šiol klientai prekes iš KIKA galės parsinešti žaisminguose ir gamtai draugiškuose maišeliuose, kurie, tikime, pakeis pirkėjų kasdienybėje naudojamus plastikinius, sunkiai yrančius maišelius“, – teigia parduotuvių tinklo KIKA vadovė Lolita Bareikienė.

Tuo tarpu daugkartinių ir į ekologiją orientuotų maišelių gamintojas, jais aprūpinantis jau ne vieną žinomą prekybos tinklą Lietuvoje džiaugiasi, jog vis daugiau Lietuvos įmonių nebijo kalbėti bei veikti pasaulyje gana jautriomis temomis. Ir pabrėžia, kad skatinant ekologiškumą bei rūpinantis aplinkosauga įmonės privalo pakeisti įpročius.

„Turime suprasti, kad ES juda ekologijos ir daugkartinio naudojimo kryptimi. Atitinkamai, tai reiškia, kad į ES rinką ateina popierinių maišelių ir daugkartinių ekologiškų maišelių, pagamintų iš neaustinės medžiagos, mada.

Būtent todėl plastikinių maišelių atsisakymas šiuo metu ir yra vienas populiariausių įvykių, kuomet orientuojamės į aplinkai daromos žalos mažinimą. Džiugu, jog žingsnis po žingsnio įvairūs prekės ženklai nebijo keistis ir tokiomis temomis kalba vis daugiau. Kodėl šiuo metu taip stipriai akcentuojame vienkartinių plastikinių maišelių atsisakymą? Nes tai nėra sunkus ir pirmam žingsniui labai tinkamas variantas“, – teigia „Bagfactory“ vadovas Gvidas Krolis.

Dėmesys vienkartinių plastikinių maišelių atsisakymo temai Lietuvoje auga kiekvienais metais ir tikimės, kad Lietuva žengs kartu su ES ir Skandinavijos valstybėmis, kur rinkoje bus tik aplinkai draugiški daugkartiniai ir vienkartiniai popieriniai maišeliai. Šiais pokyčiais siekiama, kad pirkinių maišelį būtų galima panaudoti ne vieną, bet kelis kartus ir taip einama ne tik ekologiškumo, bet inovacijų ir daugkartinio naudojimo linkme.