Laikydamiesi visų sveikatos priežiūros ir darbų saugos institucijų nurodymų, „Revolut“ darbuotojai turės galimybę laikinai dirbti kitoje šalyje. Siekdama sukurti kuo naudingesnę ir patogesnę darbuotojams darbo užsienyje politiką, bendrovė išanalizavo imigracijos, mokesčių ir socialinės apsaugos reguliavimą.

Darbo užsienyje politiką įteisinti labiausiai paskatino tarptautinės įmonės darbuotojų noras dažniau ir ilgesniam laikui aplankyti savo šeimos narius. Atsižvelgdama į darbuotojų kultūrinę įvairovę, britų „fintech“ bendrovė norėjo suteikti darbuotojams galimybę ilgesnį laiką praleisti užsienyje.

„Revolut“ darbuotojai, norintys dirbti už savo šalies ribų dėl asmeninių ir su tiesioginėmis pareigomis nesusijusių priežasčių, galės tai padaryti iki 60 kalendorinių dienų per pastaruosius 12 mėnesių.

„Tikime, kad ši nauja politika bus patraukli mūsų darbuotojams, kai kelionių ribojimai bus palaipsniui panaikinti. Šaliname barjerus finansinių paslaugų srityje, tad buvo prasminga suderinti mūsų darbo politiką su paslaugų misija. Mūsų darbuotojai norėjo daugiau lankstumo tad žengiame dar vieną žingsnį siekdami nuolat gerinti mūsų darbo aplinką ir suteikti darbuotojams galimybę rinktis“, – sako Jimas MacDougallas, „Revolut“ grupės personalo viceprezidentas.

Nauja darbo užsienyje politika yra platesnės „Revolut“ lankstaus darbo strategijos dalis. Vasarį bendrovė paskelbė pereinanti prie nuolatinio lankstaus darbo politikos. Reaguodama į darbuotojų pageidavimus, „Revolut“ leis darbuotojams pasirinkti, kada ir kaip dažnai jie norėtų dirbti namuose ar biure. Įmonė įgyvendina ir naujo tipo biurų strategiją „RevLabs“ – jos biurai visame pasaulyje, įskaitant Lietuvą, palaipsniui virs bendradarbystės erdvėmis. Strategija turėtų būti įgyvendinta iki metų pabaigos.

Vidinės „Revolut“ darbuotojų apklausos parodė, kad darbuotojai teigiamai reaguoja į nuotolinį darbą – daugiau nei 56 proc. norėtų dirbti namuose 2–4 dienas per savaitę, o 36 proc. – dirbti tik namuose.Tik 2 proc. darbuotojų norėtų kasdien dirbti biure. 95 proc. apklausoje dalyvavusių „Revolut“ darbuotojų mano, kad darbas namuose neturėjo įtakos asmeniniam produktyvumui arba pokytis buvo teigiamas, 89 proc. apklausos dalyvių teigė, kad komandinis darbas taip pat nepakito arba pokytis buvo teigiamas.

Bendrovė šiuo metu ieško kandidatų į pozicijas, kur biuro vieta nenurodyta, o gyvenamoji vieta nesvarbi. Tokiu būdu „Revolut“ sieks pritraukti talentų iš viso pasaulio.

Lietuvoje „Revolut” grupės įmonės jau yra įdarbinusios 200 žmonių bankininkystės, produktų vystymo, operacijų, finansinių nusikaltimų ir pinigų plovimo prevencijos, klientų aptarnavimo srityse. Per ateinančius metus „Revolut” komandą Lietuvoje planuoja padidinti iki 300 žmonių.