„Vlantanos“ darbuotojai kartu su Klaipėdos rajono policijos komisariato pareigūnais lankėsi Gargždų lopšeliuose-darželiuose, kur mažiesiems eismo dalyviams „Vlantana“ padovanojo per 550 atšvaitų „Būk matomas kelyje“, o visiems priešmokyklinio amžiaus vaikams dar ir edukacinių užduočių knygų apie saugų eismą. Tokios pat šviečiamo pobūdžio knygelės bei atšvaitai buvo įteikti ir bendrovės darbuotojų vaikams.

UAB „Vlantana“ generalinis direktorius Tomas Stonys pažymi, kad bendrovė jaučia atsakomybę ugdyti saugaus elgesio kelyje gebėjimus bei edukuoti apie saugaus eismo sampratą.

„Esame logistikos kompanija, kurios pagrindinis verslo variklis yra žmogus ir transporto priemonė, todėl saugumas kelyje yra viena iš prioritetinių mūsų organizacijos socialinės atsakomybės krypčių. Stengiamės prisidėti prie sąmoningos ir atsakingos eismo dalyvių kultūros didinimo, ieškoti naujų technologinių sprendimų, kurie padėtų kelti mūsų darbuotojų žinių lygį“, - teigia T. Stonys.

Saugaus eismo dienos proga „Vlantanos“ administracijos darbuotojai klausėsi virtualios saugaus eismo pamokos, kurią vedė policijos pareigūnai, papildoma paskaita bendradarbiaujant su policija nuotoliniu būdu surengtą ir darbuotojų vaikams.

Saugiam vairavimui itin daug dėmesio skiriama ir jau beveik dešimtmetį veikiančiame „Vlantanos“ vairuotojų mokymo centre, kuriame per metus apmokoma apie 1500 vairuotojų. Dalis jų mokosi vairavimo pagrindų, kiti – kelia ar atnaujina kvalifikaciją. Bendradarbiaujant su mokymo centru bendrovės vairuotojams buvo sukurta speciali video pamoka apie saugų vairavimą, kurią jie galės pasižiūrėti patogiu metu.

„Eismo dalyvių kultūra – visuomenės kultūros sudėtinė dalis ir atspindys, o saugumas kelyje priklauso nuo kiekvieno mūsų. Esu įsitikinęs, kad saugumo laikymasis – viena iš pagrindinių priemonių, galinčių prisidėti prie nelaimių keliuose ir jose nukentėjusiųjų asmenų skaičiaus mažinimo. Todėl ir toliau daug dėmesio skirsime eismo dalyvių švietimui, įvairių prevencinių priemonių kelyje paramai“, - kalba „Vlantanos“ vadovas.

Su savo klientais bendrovė pasidalijo video pamoka su patarimais, kaip kasdien vairuojant automobilį pritaikyti ekonomiško ir saugaus vairavimo principus.