Lengvatinės sąlygos

Pasak „Pigu.lt“ generalinio direktoriaus Dainiaus Liulio, prisijungę prie e. prekybos platformos, verslai gali ne tik tęsti prekybą, sustojusią dėl karantino ribojimų, bet ir pasinaudoti specialiai jiems taikomomis lengvatinėmis sąlygomis.

„Suprantame sudėtingą verslo situaciją. Ne tik karantinas, bet ir pastarieji valdžios sprendimai verčia juos nerimauti dėl savo ateities. Todėl siekiame jiems palengvinti kelią į e. prekybą, kuri užtikrina klientų srautą ir yra šiuo metu paklausiausias bei saugiausias klientų pasirinkimas. Jau turime sėkmingų pavyzdžių, kai turgavietės prekybininkai suranda savo pirkėją ir ne tik praplečia savo prekybos kanalus, bet ir augina pardavimus. Kviečiame tą daryti šiuo metu nežinioje atsidūrusį smulkų ir vidutinį verslą, „Gariūnų“ turgavietės prekybininkus“, – sako D. Liulys, „Pigu.lt“ generalinis direktorius.

Registruotis prekybai „Pigu.lt“ galima specialioje registracijos formoje, kurią galima rasti tituliniame puslapyje. Suvedus savo kontaktinę informaciją, „Pigu.lt“ darbuotojai susisiekia ir pateikia visą reikalingą informaciją, konsultuoja ir padeda pradėti prekybą internete. Šiuo metu „Pigu.lt“ sustiprino savo komandą, tad prie prekybos centro internete prijungia vis daugiau Baltijos šalių verslų – vidutiniškai apie kelis šimtus naujų parduotuvių kas mėnesį.

„Gariūnai“ jau migruoja į internetą

Mados prekėmis – rūbais, batais – prekiaujantis verslininkas Jevgenijus Jegorovas sako, kad šiandieninė situacija tikrai baugina verslą. Nors jis vis dar moka nuomą ir laiko plotą „Gariūnų“ turgavietėje, vilčių, kad suvaržymai greitu metu mažės, o klientai grįš, vis mažiau. Verslininkas prisipažįsta dar vasarį sustabdęs savo verslo liudijimą, ir, iki šiol nedrąsiai žiūrėjęs į internetinę prekybą, netrukus prisijungs prie „Pigu.lt“ prekybos centro internete.

„Per pirmą karantiną viskas buvo aiškiau, o dabar kamuoja didelė nežinomybė. Jau pernai lapkritį klientų srautas smarkiai krito, nuo gruodžio mėnesio prekyba apskritai sustabdyta ir iki šiol negalima, o nuomą moku, turiu šeimą, įsipareigojimų, tad turiu ieškoti naujų sprendimų. Ruošiuosi pradėti prekybą internete“, – apie šiandieninį apsisprendimą pasakoja verslininkas J. Jegorovas.

Smulkiojo verslo atstovas džiaugiasi, kad prisijungti ir prekes pardavinėti e. prekybos platformoje nebus taip sudėtinga, kaip atrodė iš pirmo žvilgsnio.

Šiuo metu „Pigu“ įmonių grupės valdomoje e. prekybos platformoje trijose Baltijos šalyse – „Pigu.lt“ Lietuvoje, „220.lv“ Latvijoje ir „Kaup24.ee“ Estijoje – veikia daugiau nei 2200 parduotuvių.