„Socialinė atsakomybė „Vilniaus vandenyse“ nėra vien skambūs žodžiai. Vanduo – vienas iš esminių žmonių poreikių, o kokybiškas nuotekų tvarkymas – viena iš kertinių švarios aplinkos sudedamųjų dalių. Tad kasdien jaučiame didelį įsipareigojimą visuomenei ir gamtai bei stengiamės kilstelėti atsakomybę į vis aukštesnį lygį, skatinti didesnį atsakingumą tiek gyventojų, tiek įmonių rate. Tikime, kad narystė LAVA padės mums to pasiekti“, – sako Marius Švaikauskas, „Vilniaus vandenų“ generalinis direktorius.

„Vilniaus vandenys“ šiais metais priėmė naują socialinės atsakomybės įsipareigojimą „Nulis pasiteisinimų“, kuriuo išsikėlė 15-a nulinės tolerancijos tikslų. Jais įmonė sieks didesnės naudos visuomenei ir gamtai. Tarp iki 2030 m. numatytų pasiekti tikslų – nulinė nuotekų tarša, nulis gėlo vandens švaistymų, nulis popierinių sąskaitų, nulis klientų be centralizuotų vandens tiekimo ir nuotekų šalinimo paslaugų, nulis nepašalintų avarijų per 24 valandas, nulis perkamos elektros energijos kiekis technologinėje veikloje, nulis neįsitraukusių į veiklą darbuotojų, ir t.t.

Be šių įsipareigojimų „Vilniaus vandenys“ jau keleri metai diegia savo veikloje socialiai atsakingus sprendimus. Bendrovė vykdo visuomenės švietimą tvarumo temomis, yra įkūrusi „Facebook“ puslapį „Neterštukas“, kur gyventojai yra edukuojami apie taršos prevenciją, svetainėje „Nulis pasiteisinimų“ gyventojai kviečiami išsikelti savo nulinės tolerancijos tikslus. Taip pat bendrovė kartu su Vilniaus miesto savivaldybe mokyklose ir mieste įrengia vandens gertuves, kurios leidžia gyventojams atsisakyti plastikinių vandens buteliukų.

Daug pastangų „Vilniaus vandenys“ deda ir į atsinaujinančios energetikos bei išteklių projektus. Užuot deginusi nuotekų valymo metu susidarantį dumblą, įmonė jį perdirba. Taip pat „Vilniaus vandenys“ pernai atnaujino savo automobilių parką aštuoniais elektromobiliais. Į saulės elektrinių įrengimą ant įmonei priklausančių stogų „Vilniaus vandenys“ investuoja 700 tūkst. eurų.

„Vilniaus vandenų“ prisijungimas prie LAVA yra labai vertinamas įsipareigojimas prieš visuomenę ir aplinką, diegiant ir vadovaujantis tvarumo ir socialinės atsakomybės praktikomis savo veikloje. Tikiu, kad didžiausios Lietuvoje vandentvarkos bendrovės prisijungimas ir įsitraukimas į asociacijos veiklas ne tik dar labiau atkreips dėmesį į tvarius sprendimus, kuriais siekiama užtikrinti aukščiausios vandens kokybės prieinamumą ir darnų valdymą, bet taip pat per savo gerosios patirties dalinimąsi prisidės prie visuomenei ir verslui keliamų tvarumo tikslų aktualizavimo bei įgyvendinimo“, – sako Tomas Jankus, LAVA direktorius.

„Vilniaus vandenys“ yra didžiausia Lietuvoje vandentvarkos bendrovė, tiekianti geriamąjį vandenį ir tvarkanti nuotekas daugiau nei 265 tūkst. klientų. Per parą bendrovė patiekia apie 93 tūkst. kub. metrų vandens ir surenka bei išvalo daugiau nei 111 tūkst. kub. metrų nuotekų.

LAVA asociacija vienija daugiau nei 25 Lietuvos įmones, kurios savo veiklą grindžia tvaria ir skaidria plėtra, atsakingu ir etišku požiūriu į darbuotojus, klientus ir aplinką. LAVA yra Lietuvos pažangos tarybos narė, Jungtinių tautų Pasaulinio susitarimo atstovybės ir „SCR Europe“ tinklo nacionalinė partnerė Lietuvoje.