„Jau ne vienerius metus tikslingai dirbame siekdami užtikrinti lygias galimybes, didinti įvairovę ir visų darbuotojų įsitraukimą į kompanijos veiklą. Be abejonės, prie to prisideda ne tik mūsų vidiniai procesai, iniciatyvos ir renginiai, bet ir tai, kad „Telia“ Lietuvoje neša lyčių lygybės vėliavą – vadovaujamės labai aiškiomis vertybėmis ir pasisakome už lygybę, esame „Įvairovės chartijos“ nariai, remiame Nacionalinius įvairovės ir lygybės apdovanojimus, „Women go Tech“ programą, esame ne kartą įvertinti įvairiais šios srities apdovanojimais, – sako „Telia Lietuva“ vadovas Danas Strömbergas. – Tačiau visa tai tik pradžia, priešaky laukia dar daug iššūkių, tarp jų – didinti moterų skaičių technologijų srityje, toliau mažinti moterų ir vyrų atlyginimų skirtumus.“

Lietuva ir Estija tapo pirmosiomis šalimis „Telia“ grupėje, kuriose po lygiai 50 proc. visų darbuotojų sudaro moterys ir vyrai, taip pat lyčių lygybė pasiekta vadovų grandyje. Palyginimui, 2018 metais Lietuvoje „Telia“ dirbo 43 proc. moterų, o tarp vadovų jų dalis siekė 41 proc. Tiesa, kol kas aukščiausio lygio vadovų pareigose dirba šiek tiek mažiau moterų – 33 proc., taigi pokyčių dar nusimato. „Telia“ yra vienas didžiausių IT rinkos darbdavių, jos komandą sudaro apie 600 darbuotojų.

„Malonu stebėti, kad mūsų pastangos duoda rezultatų, o Lietuva ir Estija yra šių svarbių pokyčių priešakyje. Visgi dar reikia daug nuveikti, kad pasiektume užsibrėžtus ambicingus tikslus. Svarbiausias jų – lygios galimybės įsidarbinti, dirbti, tobulėti ir kilti karjeros laiptais visiems žmonėms, visoje „Telia“ grupėje“, – sako „Telia Company“ generalinė direktorė Allison Kirkby.

„Telia“ yra įsipareigojusi užtikrinti įvairovę ir lygias galimybes visiems darbuotojams. Atsižvelgdama į tai bendrovė pakeitė įdarbinimo procesus, vidines tvarkas ir pristatė kelias programas bei iniciatyvas, kurios padeda didinti darbuotojų įvairovę ir įsitraukimą ilguoju laikotarpiu.

Apskritai lyčių skirtumai technologijų srityje yra ilgalaikis iššūkis, todėl „Telia“ jį sprendžia strategiškai ir sistemiškai. Kompanijos siekis – iki 2025 metų pasiekti lyčių lygybę tarp visų profesijų ir pozicijų, įskaitant aukščiausio lygio vadovus.

Šiuo metu visoje „Telia Company“ grupėje moterys sudaro 37 proc., vyrai – 63 proc. visų darbuotojų.