„Mūsų pagrindinė veikla, būtent tokių įrankių kūrimas didžiausioms pasaulio kompanijoms, tai ir portfelio valdymo įrankiai, bankinės ir vidinės finansinių įrankių valdymo sistemos ir, netgi, e-komercijos įrankiai ten, kur egzistuojantys sprendimai nebetinka dėl klientų produktų gausos. Įsivaizduokite „Amazon“ pardavimų variklį veikianti su standartiniu rinkos sprendimu. Jei naudojant tokius įrankius galima lengviau ir greičiau planuoti, parduoti, gaminti – verta ir investuoti“, – įsitikinęs „Devbridge“ viceprezidentas ir Lietuvos padalinio vadovas Viktoras Gurgždys.

Investicijos atsipirko su kaupu

Anot įmonės vadovo, sistemos turi tarnauti verslui, o ne priešingai. Visada patariame savo klientams susikurti tokį sprendimą, kuris darbą supaprastins, palengvins ir pateiks vertingų įžvalgų apdorojus, pavyzdžiui, HR, finansų, gamybos, operacijų, pardavimų ir kitus duomenis vienu metu.

„Dažnai verslai trumparegiškai pasirenka didžiules verslo valdymo sistemas, kurios lyg ir padeda spręsti daugelį problemų, tačiau dėl savo universalumo, monolitiškumo, integracijų stokos kitose vidinėse sistemose, negali pateikti išsamesnių įžvalgų. Patys dažnai pasinaudojame ir rinkoje gerai žinomais sprendimais, ypač gerai yra išdirbti kai kurie gamybos valdymo ar HR įrankiai, tačiau versle tai tik viena dalis. Gamybos ir finansų planavimo, portfelio valdymo, ataskaitų klientams pateikimo įrankius kuriame ir palaikome patys. Verslui tai didelė investicija, tačiau su partneriais seniai priėmėme sprendimą, kad čia investuoti privalome, todėl 2019 metais atidžiai testavome, bandėme ir galiausiai per pandemiją įsitikinome tokio projekto efektyvumu“, – sako V. Gurgždys.

Naudą įvertina ir darbuotojai, ir klientai

Įmonės vadovo teigimu, kurdami įrankius sau visada galvojame apie tris kertinius aspektus: klientus, darbuotojus ir darbo efektyvumą.

„Devbridge“ stengiamės užtikrinti proceso skaidrumą, įraukiant kiekviename gamybos žingsnyje į jį tiek darbuotojus, tiek ir klientus. Savalaikiam gamybinės produkto informacijos sekimui ir jos pateikimui klientui naudojame savo kurtą įrankį. Jis surenka pagrindinę gamybos ir komandos informaciją iš visų sistemų, apdoroja ir pateikia klientams.

Viktoras Gurgždys

Darbuotojai specialia programėle fiksuoja savo darbo laiką, kuris realiu laiku rodomas klientams, kad jie matytų kiekvieną su savo užsakytu projektu susijusį etapą ir vykdomus darbus. Tai skatina abipusį pasitikėjimą. Mūsų skalėje net maži efektyvumo nukrypimai mums kainuoja gana daug, tad komandos užimtumo planavimo įrankis padeda tiksliau planuoti, stebint kompetencijas, darbuotojų etatus, datas ir visas kitas reikšmingas detales. Į šio įrankio kūrimą investavome beveik milijoną eurų ir nuolatos jį tobuliname“, – akcentuoja bendrovės vadovas.

„Devbridge“ padaliniuose Čikagoje, Toronte, Londone, Varšuvoje, Kaune, Vilniuje ir Klaipėdoje darbuotojai yra nuolat informuojami, kaip sekasi įmonei, – kiekviename biure arba net jų namuose yra transliuojama „Devbridge TV“ – aktualijos darbuotojams, kurioje realiu laiku rodoma vizualinė informacija, tokia, kaip verslo rezultatai, įmonės rodikliai, informacija susijusi su vidiniais renginiais, darbuotojais. Kiekvienas organizacijos narys turi galimybę naudotis ir specialia įmonės programėle, kuri padeda komandoms komunikuoti įmonės viduje ir tarnauja kaip įsitraukimą didinantis vidinis socialinis tinklas.

Planuoja įrankių produktizavimą

Šiuo metu „Devbridge“ įmonės vidinių produktų kūrimo departamente turime nuolatines komandas, kurios dirba vien prie šių darbų. Dvidešimties darbuotojų komanda darbuojasi JAV ir Lietuvoje, jei atsiranda papildomo laiko, ir iš kitų komandų nariai noriai įsitraukia į procesus ir aktyviai prisideda prie vidinių projektų.

„Šiais metais investuojame dar papildomus pusė milijono eurų į komandos didinimą. Poreikis auga ne tik organizacijos viduje, bet ir klientų rate. Atsiranda vis daugiau klientų, kurie pradėję darbuotis su mūsų komandomis, pamatę mūsų naudojamus sprendimus domisi kaip galėtume šiuos įrankius pritaikyti jų poreikiams. Šiemet aktyviai planuojame mūsų papildomas investicijas nukreipti būtent į šių įrankių produktizavimą“, – teigia JAV programavimo paslaugų įmonės „Devbridge“ viceprezidentas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)