Dovanos taip pat pasiekė priešakinėse linijose dirbančius parduotuvių darbuotojus. „Maximos“ parduotuvių, cechų bei logistikos darbuotojai viso gavo apie 14 tūkst. vienetų dovanų. Taip pat kalėdines dovanas gavo ir darbuotojų vaikai iki 12 m., šių dovanų viso padovanota apie 4 tūkst. vienetų.

„Atsidėkodami už darbą, kasmet visiems savo darbuotojams dovanojame kalėdines dovanas, šiemet tai – šventinis patiekalas. Visgi mūsų administracijos darbuotojai šiemet nusprendė jiems skirtas dovanas paaukoti tiems, kam jų labiausiai reikia – maltiečių globojamiems senoliams. Šventinės dovanos jau pasiekė kone 800 senjorų“, – dalijasi „Maximos“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė.

„Maximos“ administracijos darbuotojai savo kalėdines dovanas paaukojo kone 800 skurstančių senjorų

Ilgametė partnerystė

„Maxima“ su maltiečiais bendradarbiauja jau ne vienerius metus. Tradiciškai šiemet „Maxima“ vėl tapo akcijos „Maltiečių sriuba“ pagrindine rėmėja. Šios akcijos tikslas – surinkti lėšų, kurios užtikrins, kad senoliai oriai gyventų visus metus. Šį gruodį „Maximoje“ vyksta dar viena akcija: visi, kurie gruodį įgis „Gardėsio“ „Bočių“ duonos pakuotę, padovanoja riekelę šios duonos skurstantiems senjorams.

„Nors šie metai visiems buvo ypatingi, kėlę nežinią, baimę, sumaištį, bet visus mus jie suvienijo ypatingu būdu – tapome atidesni vienas kitam. Taigi blogį įveikiame gerumu. Tai yra pagrindinis maltiečių organizacijos šių metų iššūkis, kurį įveikti padeda prekybos tinklas „Maxima“. Jau nebevadiname jų rėmėjais – sakome mūsų draugai. Nes kreipiamės visais atvejais – kaip suruošti karantinines Velykas vaikams, kaip vienišų senolių kalėdinį stalą padaryti šventiškesnį, kitais kasdieniais klausimais. O kai sužinojome, kad „Maximos“ darbuotojai savo kalėdines dovanas perleido mūsų globojamiems senoliams, buvome labai nustebinti ir sujaudinti. Tai visus suvienijęs gerumo stebuklas“, – sako maltiečių programų direktorė Rasa Stukienė.

„Maximos“ administracijos darbuotojai savo kalėdines dovanas paaukojo kone 800 skurstančių senjorų

Šiemet „Maxima“ prie senjorų globos prisidėjo ir per Velykas. Tuomet būtiniausių maisto produktų rinkiniai buvo nusiųsti kone tūkstančiui Maltos ordino pagalbos tarnybos globojamų senolių bei vaikų. Prieš Velykas krepšeliai su reikalingiausiais maisto produktais pasiekė 525 maltiečių globojamus senolius bei 386 vaikus. Į krepšelius įėjo cukrus, pienas, saulėgrąžų aliejus, pyragas, kiaušiniai, dešrelės ir kiti produktai.

„Maltiečių“ ir „Maximos“ draugystė prasidėjo daugiau nei prieš dešimtmetį. O 2014 m. prekybos tinklas ėmė remti maltiečių įsteigtą Vilniaus vaikų dienos centrą. Po kelerių metų – 2017 m. – prekybos tinklas prisijungė ir prie pagalbos maltiečių globojamiems seneliams. Pernai „Maximos“ organizacijai perduotos paramos vertė siekė 29 tūkst. eurų.