„Ne kiekvieno mūsų stalą maistas pasiekia taip lengvai ir greitai, kaip jis pasiekia „Wolt“ klientų namus. „Maisto bankas“ dirba vardan tų žmonių, kurie negali įsigyti pakankamai maisto. Nuostabu, kai verslo organizacijos imasi iniciatyvos ir maisto užsisakančius klientus pakviečia pagalvoti apie tuos, kurie neturi pasirinkimo, ką valgys, ar apie gardesnį kąsnį dažnai tik pasvajoja. Iš patirties sakome, žmonės nori vieni kitiems padėti ir kartais tereikia suteikti jiems patogią galimybę tą padaryti, kuo „Wolt“ ir pasirūpino. Vos vienas „Maisto bankui“ paaukotas euras padeda perduoti 15 maisto porcijų nepasiturintiems“, – sako „Maisto banko“ vadovas Simonas Gurevičius.

„Wolt“ savo programėlėje klientams suteikia galimybę paaukoti norimą sumą, kuri bus skirta „Maisto bankui“ ir panaudota tam, jog sunkiau besiverčiantiesiems šventės būtų skalsesnės – paruoštas maistas papildytų šventinį stalą.

„Pagalba ypač reikalinga pandemijos metu. „Maisto bankas“ siekia padėti nuo pandemijos besisaugantiems senoliams – vežame maistą jiems į namus. Be jų, yra gausybė socialiai pažeidžiamų žmonių – netekusių darbo, esančių socialinės atskirties grupėse ir kitų. Kiek įmanoma, aktyviai dirbame, kad per šventes niekas nesijaustų pamirštas ir atskirtas“, – tęsia Simonas Gurevičius.

„Wolt“ su tokia iniciatyva Lietuvoje startuoja pirmą kartą.

„Savo veiklą Lietuvoje pradėjome visai neseniai, visi kartu siekiame atlaikyti iššūkius – rasti išeičių iš neapibrėžtumo situacijos, padėti vieni kitiems. Suprantame, kad pandemija sujaukė žmonių gyvenimus, todėl norime vienyti bendruomenę ir kartu įveikti sunkumus. Pagalbos ypač reikia socialiai pažeidžiamoms visuomenės grupėms, tad tokia partnerystė – natūralus sprendimas, juk mūsų vertybės ir tikslai sutampa. „Maisto bankas“ rūpinasi, kad maistas pasiektų nepasiturinčius žmones, o drauge yra prisidedama prie maisto švaistymo problemos sprendimo. Šia iniciatyva mes didiname ir savo veiklos tvarumą. Tikimės, kad kartu su jais įkvėpsime ir pradžiuginsime tuos, kurių stalą pasieks šventinis patiekalų papildymas“, – sako Liis Ristal, „Wolt“ vadovė Baltijos šalims.

L. Ristal pabrėžia, jog svarbu ir tai, kad akcijos metu įmonė pasieks didesnę šalies teritoriją nei penki didieji Lietuvos miestai, kuriuose veikia „Wolt“ – pagalbą per „Maisto banką“ gaus sunkiau besiverčiantieji gyventojai visoje šalyje. Dar 25 šeimoms Lietuvoje „Wolt“ pristatys Naujųjų metų vakarienes iš restoranų virtuvių tiesiai į namus.

„Wolt“ platformoje paramą skirti „Maisto bankui“ galima jau dabar, o akcija vyks iki sausio 3 d. Tiek wolt.com, tiek mobiliojoje programėlėje gyventojai kviečiami ieškoti „Maisto banko“, kur, maisto užsakymo metu, yra sudaryta galimybė paaukoti norimą sumą. Visa skirta suma bus dovanojama „Maisto bankui“ – šiai paramai nėra taikomi komisiniai ar kortelių, banko pavedimo mokesčiai.