Paskelbus ir pratęsus antrąjį karantiną, vis daugiau organizacijos dienos centus lankančių vaikų tėvų netenka darbo, mažėja jų pajamos ir „Gelbėkit vaikus“ turi pasirūpinti visa šeima, užtikrinti, kad jai netrūktų maisto. Būtiniausius ilgo galiojimo ir šviežius maisto produktus šeimoms „Rimi Lietuva“ skirs visą gruodžio mėnesį, esant poreikiui – svarstys galimybę paramą tęsti ir po Naujųjų.

Auga pagalbos maistu ir emocinės paramos poreikis

„Šiuo metu į mus kreipiasi vis daugiau vaikų dienos centrų darbuotojų, kurie informuoja, kad vaikų, lankančių dienos centrus, tėvai netenka darbo, mažėja šeimų pajamos. Pagalba maistu ir emocinės paramos poreikis, kuris buvo ypatingai didelis pirmosios pandemijos bangos ir karantino metu, vėl tampa vis reikalingesnis“, – sako „Gelbėkit vaikus“ generalinė direktorė Rasa Dičpetrienė. Nors priešingai nei pirmojo karantino metu, didžioji dalis organizacijos remiamų vaikų dienos centrų yra atidaryti ir teikia paslaugas, pasak R. Dičpetrienės, net ir veikiančiuose dienos centruose dalis vaikų jas gali gauti tik nuotoliniu būdu.

„Dėl šalyje galiojančių ribojamų, vaikų, ateinančių į dienos centrus, grupės stipriai sumažintos: dažniausiai šiuo metu į centrą ateina mažamečiai vaikai, o vyresnieji su centro darbuotojais bendrauja internetu. Dalis šių vaikų ir mokosi iš namų. Deja, tokiu atveju ne visos mokyklos vaikams gali užtikrinti karštą maistą. Mūsų užduotis yra pasirūpinti, kad tiek dienos centrus lankančius, tiek šiuo metu namie liekančius vaikus auginančiose šeimose maisto netrūktų. Pagalbą teikiame visoje Lietuvoje ir visą pandemijos laikotarpį padėti vaikams be rėmėjų bei partnerių negalėtume“, – sako „Gelbėkit vaikus“ generalinė direktorė.

Rasa Dičpetrienė

Rems maisto produktais, prieš šventes – ir kalėdiniais skanumynais

„Antrosios pandemijos bangos metu visas mūsų dėmesys skiriamas mūsų darbuotojų ir pirkėjų saugumui užtikrinti. Taip pat šiuo metu tenka rūpintis, kad esant kritinei situacijai, pirkėjai turėtų galimybę ir toliau saugiai įsigyti būtinų prekių, pasirinkdami jiems tinkamiausią ir saugiausią laiką, nevaržomi darbo laiko apribojimų. Todėl labai gerai suprantame ir mūsų ilgamečius partnerius, kuriems vienu metu taip pat tenka spręsti sudėtingas užduotis. Tikimės, kad daliai dienos centrų teikiama parama maisto produktais bent kiek jas palengvins ir leis daugiau laiko skirti tiesioginiam darbui su vaikais, šeimomis“, – sako „Rimi Lietuva“ generalinis direktorius Giedrius Bandzevičius.

Giedrius Bandzevičius

Visą gruodį „Gelbėkit vaikus“ dienos centrams Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Mažeikiuose ir Alytuje „Rimi“ parduotuvės surinks pieno, sulčių, sūrio, dešrelių, konservuotų daržovių, kruopų, aliejaus ir kitų būtinų maisto prekių rinkinius, o prieš šventes juos papildys vaikų visada laukiamais kalėdiniais saldumynais. Panevėžyje paramą maistu „Rimi Lietuva“ visą gruodį teiks mieste veikiančiai Juozapo Globos namų labdaros valgyklai, kurioje kasdien nemokami pietūs tiekiami sunkiai gyvenantiems panevėžiečiams.

Pirmosios koronaviruso bangos metu „Rimi Lietuva“ maisto prekėmis – energiją suteikiančiais užkandžiais – rėmė visoje Lietuvoje tuo metu veikusiuose mobiliuosiuose koronaviruso patikros punktuose dirbusius medicinos bei jų darbą organizuojančių įstaigų darbuotojus. Tuo pat metu ilgalaikiams įmonės socialiniams partneriams – organizacijoms „Gelbėkit vaikus“, „Sidabrinė linija“ ir „Maisto bankas“ prekybos tinklas skyrė finansinę paramą, siekdamas padėti joms pasirūpinti socialinės atskirties ir skurdo rizikoje atidūrusiais gyventojais, vyresnio amžiaus žmonėmis, šeimomis, taip pat – savo darbuotojų saugumu.

Publikuotas straipsnis yra parengtas įmonės ar organizacijos, kuri pateko į „Atsakingo‌ ‌požiūrio“‌ ‌apdovanojimus.