Tokią pat malonią nuostabą sukelia ir pats įmonės administracinis pastatas – erdvi posėdžių salė, jaukūs darbo kabinetai, skoningas, neperkrautas interjeras. Koridoriuje sutikti sandėlio darbuotojai – su tvarkingais darbo drabužiais. Nustebau, praeinant pro kabinetus girdėdama vadybininkus sklandžiai kalbančius ne tik lietuvių, bet ir rusų, ir anglų kalba.

„Taip, tiesa, kandidatams keliami aukšti reikalavimai – gebėjimas kalbėti mažiausiai dviem užsienio kalbom, aukštasis išsilavinimas, geri prezentavimo įgūdžiai, betarpiškas gebėjimas bendrauti, konfliktinių situacijų valdymo žinios, darbo su klientais įgūdžiai, projektų valdymo, ekonomikos, raštvedybos žinios ir dar daug, daug kitų žinių ir gebėjimų“ – vardija viena UAB Layher Baltic darbuotoja.

Darbuotoja mane palydi iki kabineto. Pasitinka besišypsantis Viktoras Voroncovas – vokiško kapitalo įmonės vadovas, UAB Layher Baltic vadovaujantis nuo 2011 metų. „Mūsų įmonė prekiauja vokiškais pastoliais. Tai – ir kokybė, ir patikimumas. Visa tai įpareigoja“ – pasakoja įmonės vadovas.

Įmonės darbo pradžia anaiptol nebuvo šiame erdviame ir jaukiame pastate. Pirmoji įmonės kontora buvo vienas kabinetas, kuriame glaudėsi ir pats vadovas, ir sandėlio darbuotojas. „Štai, nuotrauka iš pirmojo mūsų ofiso...Net tualetas buvo bendras“ – juokiasi Viktoras Voroncovas. „Kažkada ir aš, emigrantas iš Rusijos vokiečiams turėjau įrodyti, kad esu ne iš kelmo spirtas, kad gebu ir galiu dirbti, vadovauti tarptautinės korporacijos filialui. Dėl to dabar ir aš noriu suburti gabių, talentingų darbuotojų būrį. Mano įmonės darbuotojai – jauni ir vidutinio amžiaus žmonės, beveik visi – su aukštuoju išsilavinimu. Keletas jų baigę ar dar studijuoja magistrantūros studijose. Galiu pasigirti, kad dirba pas mus „Metų inžinieriaus“ apdovanojimą gavęs žmogus, kitas darbuotojas – apdovanotas Lietuvos Respublikos Aplinkos ministro už statybininko profesijos puoselėjimą. Man džiugu, kad tokie žmonės atstovauja mano vadovaujamą įmonę, kad kuria jai pridėtinę vertę. Beje, mūsų kolektyvas – tarptautinis. Dirba inžinierius iš Baltarusijos, kitas inžinierius – nepatikėsit – iš Egipto, perspektyvus naujas vaikinas, studijuojantis Vilniaus technikos universitete. Jei žmogus gabus, norintis dirbti – visada duodu šansą ir progą – parodyk, kad gali. Ir, žinote, jiems pasiseka. Man smagu matyti jų progresą“ – džiaugiasi Viktoras Voroncovas.

„Taip, mūsų įmonėje dirbti gera ir saugu“ – tvirtino ir kiti mano kalbinti įmonės darbuotojai. „Vadovas rūpinasi darbuotojo fizine ir emocine savijauta, nes supranta, kad tik sveikas ir laimingas darbuotojas dirbs produktyviai“. „Visi darbuotojai, be motyvuojančio atlyginimo gauna ir nemažą asmeninių naudų paketą: darbuotojai drausti sveikatos ir gyvybės draudimu, kiekvienas darbuotojas naudojasi įmonės automobiliu, apmokamos kuro išlaidos. Darbuotojai kasdien valgo šiltus pietus, kuriuos apmoka įmonė. Norite produktyvai dirbančio darbuotojo – investuokite į jo kompetencijų plėtros mokymus“ – sako įmonės vadovas.

UAB Layher Baltic kolektyvas, nuo 2 darbuotojų 2011 m., išaugo iki 17 dirbančiųjų 2020 m. „Kas dar išskirtinio – darbuotojai žino, kad bet kada gali užeiti pas mane ir pakalbėti apie savo asmenines problemas – visada išklausau, jei galiu – visuomet padedu“ – šypsosi įmonės vadovas. „Darbuotojai, turintys vaikų visuomet gauna priklausančius tėvadienius ar mamadienius. Turite garbaus amžiaus tėvus, kuriems reikalinga slauga ar priežiūra – prašom, organizuokite savo darbo laiko dalį dirbdami iš namų“ – vardija pašnekovas. Nesistebiu – juk UAB Layher Baltic įmonė 2019 m. Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Nacionalinio atsakingo verslo apdovanojimuose gavo net tris pagrindinius apdovanojimus, vienas jų – šeimai palankiausios darbovietės. „Labai vertinu darbuotojus. O žmogiškas faktorius darbe praverčia abiems pusėms. Jei atvirai – pasvajoju apie japonišką verslo modelį Lietuvoje – kad darbuotojas vienoje darbovietėje dirbtų iki pensijos“ – šypsosi Viktoras Voroncovas.

„Rūšiuojame šiukšles“ – vesdamasis mane pro dar vieną patalpą rodo įmonės vadovas. Šiukšlių rūšiavimo iniciatyvos laikomės jau labai seniai“ – pasakoja įmonės vadovas. „Rūpinuosi aplinka ir pats, ir įmonės darbuotojams tą diegiu. Visi pokyčiai prasideda pirmiausia nuo savęs. Darbe praleidžiame daug laiko. Žinau, kad daugelis darbuotojų namuose taip pat pradėjo kruopščiai rūšiuoti šiukšles. Gal darbe įgyta patirtis paskatino? Džiaugiuosi, kad aplinkosaugai skiriama vis daugiau dėmesio ir pastolių gamybos procesuose, ir statybose – tai prisideda prie tvarios aplinkos“.

Įmonės teritoriją apžiūrime toliau. Erdvus didžiulis voljeras, o jame bėgioja du prižiūrėti vilkšuniai. „Gyvena jie jau čia kelis metus, mūsų Reksas ir Peksas. Vienas atklydo, priglaudėm o tada į kompaniją jam piėmėm ir antrąjį, šeimininko skriaudžiamą“ – pasakoja Viktoras Voroncovas. „Na, jie jau kolektyvo nariai“ – šypsosi jis. „Myliu gyvūnus, teikiam visokeriopą paramą gyvūnų globos namams. Jei reikia – ir paremotnuojam, ir maisto nuperkam. Ir darbuotojams į darbą kartais leidžiu gyvūnus atsivesti. Mūsų įmonė – draugiška gyvūnams“.

Pokalbis ir pasivaikščiojimas po įmonės teritoriją eina į pabaigą. Žinau, kad Viktoro Voroncovo dar nepaklausiau apie visą eilę socialinių iniciatyvų ir projektų. Nepaklausiau ir slaptojo įmonės sėkmės recepto. Matyt, bus proga atvykti kitą kartą. Pokalbio metu įmonės vadovo telefonas vis netyla, o mūsų susitikimui skirtas laikas nepastebimai pralekia. Išvažiuodama matau, kad įmonės vadybininkai rodo klientams naujausius pastolių produktus, aikštelėje montuojama pastolių konstrukcija. O vešlią teritorijos žolę pjauna ūkio dalies vedėjas.

Publikuotas straipsnis yra parengtas įmonės ar organizacijos, kuri pateko į „Atsakingo‌ ‌požiūrio“‌ ‌apdovanojimus.

Šaltinis
Temos
Atsakingo požiūrio apdovanojimai
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)