„Prime“ statusas yra suteikiamas toms bendrovėms, kurių bendras tvarumo reitingas yra didesnis nei 50 balų. „AUGA group“ veikla visose tvarumo srityse, kurios apima: aplinkosaugą, socialinę atsakomybę ir tvarų valdymą, įvertinta B- reitingu, skalėje nuo D- iki A+. Susumavus bendras bendrovės balas siekia 59.13.

Svarbus ne tik statusas – tyrime įtrauktas decilės reitingas rodo, kad bendras „AUGA group“ tvarumo balas patenka į pirmąją kategoriją. Tai reiškia, kad bendrovė yra priskiriama tarp 10-ties proc. geriausiai tvarumo srityje veikiančių sektoriaus įmonių.

„Toks įvertinimas yra svarbus bendrovei, kuri savo strategijoje užsibrėžė tapti tvarumo sinonimu. Šiuo keliu mes nuosekliai einame pastaruosius metus – kasmet teikiame tvarumo ataskaitas suinteresuotosioms šalis, siekiame, kad svarbiausi sprendimai, kuriuos priimame, apimtų visas tvarumui priklausančias sritis: tiek aplinkosaugą, tiek socialinę atsakomybę, tiek bendrovės valdymą. Esame pasirengę ir toliau aktyviai dirbti šiose srityse ir siekiame tiekti savo vartotojams ekologišką produkciją be kainos gamtai“, – teigia Dalius Misiūnas, „AUGA group“ valdybos pirmininkas.

Šis tarptautinis vertinimas, kurį atlieka nepriklausomi ekspertai, padeda investuotojams pamatyti juos dominančių verslų tvarumo pozicijas, o įmonėms įsivertinti savo pažangą tvarumo srityje.

Analitikai renka aktualią informaciją apie įmonių veiksmus tvarumo srityse, jų keliamus tikslus, taikomas procedūras ir politikas iš viešai pateikiamos informacijos, žiniasklaidos ir kitų šaltinių, atlieka interviu su suinteresuotosiomis šalimis. Reitingavime dalyvaujančios bendrovės yra supažindinamos su vertinimais ir gali pateikti komentarus. Dialogas su įmone ir suinteresuotosiomis šalimis padeda nepriklausomiems ekspertams atlikti išsamius ir objektyvius tyrimus ir vertinimus.

„AUGA group“ yra didžiausia Europoje ekologiško maisto bendrovė, veikianti principu „nuo lauko iki lentynos“. Įmonių grupė ekologiškai sertifikuotose žemėse plėtoja tvarų, naujomis technologijomis paremtą žemės ūkio modelį, apimantį augalininkystę, gyvulininkystę ir grybų auginimą. Naudodama nuosavus ir kontraktuotus gamybinius pajėgumus iš savo užaugintų žaliavų bendrovė gamina gausų ekologiškų produktų asortimentą galutiniams vartotojams bei tiekia rinkai žaliavinius produktus.