A klasės biurų kompleksas pradėtas vystyti 2016 metais, o šią vasarą į jį sėkmingai persikraustė ir nuo rugpjūčio vidurio klientams duris atvėrė vienintelis pastato nuomininkas – SEB bankas.

„Nuomos sandoris su SEB banku sudarytas daugiau nei dveji metai prieš persikraustymą ir atspindi itin aukštus nuomininko reikalavimus tiek projekto techniniams, tiek vietos bei įgyvendinimo terminų parametrams, kuriuos fondas sėkmingai įgyvendino“, – sako fondo „Lords LB Special Fund II“ valdytojas Marius Žemaitis.

Anot jo, vienas svarbiausių aspektų, projektuojant ir statant biurų kompleksą, buvo jo tvarumas ir kuo mažesnė įtaka klimato kaitai – tam biurų nuomininkai teikia vis didesnį prioritetą.

SEB banko prezidento pavaduotojo, Pagalbos verslui tarnybos ir finansų direktoriaus Aivaro Čičelio teigimu, kraustytis į naują būstinę banką skatino noras veikti efektyviau, nes iki tol darbuotojai buvo įsikūrę penkiuose skirtinguose pastatuose sostinėje.

Biurų nuomininkai teikia vis didesnį prioritetą pastatų tvarumui

„Persikėlę į vieną biurų centrą, bendradarbiausime efektyviau, sukursime žymiai kokybiškesnę darbo aplinką savo 1 100 darbuotojų ir inovatyvias klientų aptarnavimo erdves“, – teigia A. Čičelis.

Pasak M. Žemaičio, centriniame Vilniaus verslo kvartale koncentruojasi tarptautinės ir Lietuvos bendrovės, kurioms ypač svarbi išvystyta infrastruktūra, vietos patogumas klientams ir partneriams.
„Šiuolaikiški biurai patogioje vietoje padeda bendrovėms pritraukti ir išlaikyti talentingus darbuotojus. Naujieji nuomininkai kelia itin aukštus reikalavimus verslo centrų vystytojams, todėl nuo pat pirmų žingsnių siekiame užtikrinti, kad pastatai būtų modernūs, funkcionalūs ir draugiški aplinkai“, – sako investicinio fondo „Lords LB Special Fund II“ valdytojas M. Žemaitis.

Biurų nuomininkai teikia vis didesnį prioritetą pastatų tvarumui

Tarp Nacionalinės dailės galerijos ir „Forum Palace“ daugiafunkcio centro esančioje teritorijoje pastatyto naujojo biurų komplekso bendras plotas – 12,9 tūkst. kv. metrų. Įrengta 218 požeminių parkavimo vietų bei antžeminė stovėjimo aikštelė banko klientams ir svečiams, lauko teritorijoje veikia viena pirmųjų Lietuvoje padelio aikštelių.

Kompleksas suprojektuotas taip, kad dalis jo būtų atvira visuomenei. Pagrindinius įėjimus į pastatą jungia per du aukštus besitęsiantis amfiteatras, suformuojantis savotišką tik pėstiesiems skirtą naują vidinę Vilniaus miesto gatvę. Į čia veikiančias maitinimo, susitikimų bei bendravimo erdves banko darbo valandomis gali užsukti vilniečiai ir miesto svečiai.

Amfiteatro konstrukcija unikali ne tik savo dydžiu, bet ir pritaikymo galimybėmis – čia planuojama organizuoti įvairius renginius visuomenei.