Didžiausia Europoje internetinės naudotų mados prekių prekybos platforma „Vinted“ trečiadienį pranešė skirsianti milijoną eurų kovai su COVID-19 krize. Parama atiteks keliems tyrimų projektams, vykdomiems Prancūzijos medicinos institutų. „Vinted“ šiuo metu svarsto ir kitas paramos galimybes bei tuo pačiu tikisi, kad šis sprendimas prisidės prie problemos sprendimo pasauliniu mastu.

„Medicininių tyrimų sėkmė bet kurioje šalyje gali suteikti pagrindus išradimams visame pasaulyje. Pradėjus laikytis socialinio atstumo, kai kurie mūsų vartotojai susidūrė su netikėtais ekonominiais iššūkiais. Sunkiai dirbome, kad pateiktume sprendimus, leidžiančius mūsų bendruomenei toliau saugiai vykdyti prekybą. Tačiau visas pasaulis stengiasi rasti sprendimą COVID-19 krizei, tad ir mes norėjome prisidėti prie šių pastangų ir padėti rasti visuomenei naudingą išeitį. Kaip vieną iniciatyvų nusprendėme skirti šią paramą. Mums tai – didelė suma, tačiau ir mes, ir mūsų investuotojai tikime, kad tai laikas, kai visiems labiausiai reikia vieni kitų palaikymo“, – sako „Vinted“ generalinis direktorius Thomas Plantenga.

Šia iniciatyva „Vinted“ nori ir toliau remti priešakinėse linijose dirbančius specialistus, kurių mokslinė ir medicininė veikla yra būtina formuojant trumpalaikį ir ilgalaikį atsaką į virusą. Parama skirta finansuoti būtiniausius tyrimus, siekiančius geriau suprasti COVID-19 ir plėtoti antivirusinį gydymą visame pasaulyje.

Kovo mėnesį „Vinted“ ėmėsi iniciatyvos ir Lietuvoje – bendradarbiaudama su šalies startuolių bendruomene padėjo įsigyti reikalingiausios medicinos įrangos kovai su pandemijos krize Lietuvoje. „Mūsų komandos ryžtas neblėsta – tyrinėjame galimybes toliau įtraukti „Vinted“ bendruomenę Europoje ir drauge ieškome šviesesnės ir optimistiškesnės ateities sprendimų“, – priduria T. Plantenga.

Prioritetas – išrasti vakciną

Atrasta vakcina taptų viena iš priemonių siekiant apriboti viruso poveikį pasaulio populiacijai. Norint pasiekti šį tikslą, būtina atlikti daugybę tyrimų etapų, pradedant nuo gilesnio viruso supratimo ir baigiant veiksmingų medikamentų atradimu bei jų bandymais. Tai padės ne tik rasti tinkamus gydymo metodus, bet ir išplėsti žinias apie koronavirusų šeimą.

Vienas iš medicinos centrų – „Pasteur“ institutas Lilyje – yra didžiausia akademinė chemijos biblioteka Europoje, turinti 200 tūkst. molekulių. Instituto tyrėjai bando išsiaiškinti, kurios veikliosios medžiagos galėtų padėti kovoti ir su naujuoju koronavirusu. Ekspertų komandos aukšto saugumo laboratorijoje per dieną gali ištirti, kaip daugiau nei 3 tūkst. molekulių sąveikauja su virusu. Taip tyrimai tampa spartesni ir padidėja galimybės rasti veiksmingą gydymą.

„Teikdami šią paramą, tikimės kuo labiau padidinti projektų, prie kurių prisidedame, tikėtiną naudą visuomenei. Kovojant COVID-19 krize svarbi kiekviena diena, tad mums didelė garbė bendradarbiauti su mokslinių tyrimų institucijomis, kad paspartintume mokslinius projektus ir išplėstume jų taikymo sritį“, – pasakoja „Vinted“ finansų direktorius Vaidotas Urba.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)