Dažnai pradėti savo verslą trukdo baimės. Bijome nesėkmių, bijome klysti, bijome neturėti fiksuotų pajamų. Dirbame tą darbą, kuris mums nemielas, o pokyčiai, atsiradusios naujos galimybės taip ir lieka užmarštyje, o mus graužiantis vidinis balsas lyg slaptas kirminas nuolat primena – „nejau, esu bailys, kodėl net nebandžiau“ …

Graužatis, nerimas ir kartkartėmis išnyrantis vidinis balsas tampa niūriausių mūsų nuotaikų vedliu. Dabartinės masažo studijos „Ema“ savininkas S. Tunaitis įrodė, kad gyvenime svarbiausia teigiamas nusiteikimas, neįmanomų dalykų nebūna. Paragavęs samdomo darbuotojo duonos – kadaise jis didžiulėje įmonėje surinkinėjo elektros lizdus. Vėliau jaunas vyras suprato, kad čia jam ne vieta, yra būtina siekti svajonės, išsaugoti jai savo rankas. Muzika ir masažas jį traukė nuo vaikystės. O pianinu gebantys groti išlavinti pirštai labai tiko ir masažisto profesijai

Pradėjo dirbti

„Galima sakyti, kad nuo gimimo – aš iki penkerių metų vos vos mačiau viena akimi, bet to nesureikšminu, nes aš vis tiek nieko neprisimenu. Man tik sakė, kad aš mačiau. Dabar nematau, nepaisant to gyvenu pilnavertį gyvenimą – dirbu, bendrauju su žmonėmis, pozityviai žvelgiu į pasaulį’’, – neslėpė regėjimo negalios Svajūnas. 2019- aisiais, pasirašęs verslo planą, jaunas vyras gavo Užimtumo tarnybos paramą darbo vietai įkurti. Pirmasis salonas buvo įkurtas Kėdainiuose, tačiau pasikeitus gyvenimo aplinkybėms, teko sugrįžti į gimtąją Žemaitiją – Telšius. Už paramos lėšas įsigijęs masažo stalą, elektrinę masažo lovą ir kitą būtiną įrangą, galėjo pradėti dirbti.

Norėtų gausesnio būrio specialistų

„Telšiuose įsitvirtinti naujokui gana sunku. Daugelis žmonių turi savo masažistus, nieko nekeičia. Pradėjęs dirbti pastebėjau, kad daugelis mano klientų pageidauja masažo rankomis, tad elektrinė masažo lova, kol kas kaip ir nepasiteisino“, – apie savo darbo pobūdį pasakojo grožio ir kūno estetikos studijos „ Ema’’ savininkas. Jis čia, Telšiuose ne tik susikūrė darbo vietą sau, yra įrengtos vietos ir kosmetologei bei manikiūrininkei, jis džiaugtųsi, jei kas norėtų kartu su juo dirbti, prisijungtų į komandą, o ir mokesčių už patalpas našta sumažėtų, juk trise dalintis lengviau. Juolab, kad salonui tikrai nepakenktų ir moteriškos rankos, patarimai, kaip estetiškai susitvarkyti aplinką, jaukumo suteikiantys akcentai – užuolaidos, žvakės ar kitas dekoras.

Neprailgsta

Dabar Svajūnas gydomojo, liekninančio, atpalaiduojančio masažo specialistas. Anot Svajūno, gydomasis masažas gali būti skausmingesnis, atpalaiduojantis. Masažistas džiaugiasi, kad iki jo darbo vietos yra puikus privažiavimas, gatvė neremontuojama, patogu statytis automobilį. Pirmame aukšte veikia kavinukė. Tad laikas tikrai neprailgsta. „Būtent Telšiuose nebuvo didelio laisvų patalpų pasirinkimo, ką radau, tą ir paėmiau. Be abejo, būtų geriau, kad masažo kabinetas veiktų pirmame aukšte, galėtų daugiau žmonių su negalia priimti“, – apie savo darbo vietą pasakojo verslininkas. Jis atviravo, kad kurioziškiausios situacijos įvyksta dėl pamirštos uždegti šviesos.

„Man tos šviesos visiškai nereikia ir aš ją pamirštu įjungti. Klientai ateina, pamato, kad tamsu, ir pasimeta – tu ir jauti, ir girdi iš balso, kad kažkas negerai. Tik paskui susivoki“, – pasakojo pašnekovas.

Masažuotojas Svajūnas Tunaitis

Visos gražios

Svajūnas pastebi, kad labiausiai savo kūnu rūpinasi moterys, jos yra dažniausi jo klientai, jų teko masažuoti daug, o vyrus, gal 5-6.

Teiravomės, o ką specialistas atsakytų tiems, kurie nuolat skundžiasi, jog regione darbų nėra. „Jei yra noras, bus ir darbas. Reikia tiesiog domėtis naujomis galimybėmis, įveikti baimes ir aktyviai veikti. Pats visada į gyvenimą žiūriu pozityviai ir visiems sakau, reikia judėti tik pirmyn ir visai nesvarbu, ar mėnesio gale uždirbti tik patalpų nuomai, ar lieka ir sau. Svarbiausia gyvenime – mylima veikla“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją