Tam, kad geriau pažintume „Staticus“, tereikia plika akimi žvilgterėti į Vilniuje esančius jų projektuotus ir montuotus statinius, kuriems jau prieš daugybę metų buvo įpūsta gyvybė. Tai garsusis ir vienas aukščiausių pastatų Lietuvoje „Hanner“, palyginti nauji „Quadrum“ bei „Swedbank“ pastatai Konstitucijos prospekte, „Vilniaus vartai“, kurio duris kaskart varsto ir „Delfi“ portalo darbuotojai bei svečiai, bei kiti statiniai Vilniuje.

Nepaprastu pozityvumu ir energija trykštanti Aušra save vadina žmonių žmogumi. Sukinėtis tarp žmonių, bendrauti su architektais, projektuotojais jai – kaip kitam muzika, o žvelgti į iškilusius pastatus ir jausti, kad prie jų yra pridėjusi ir savo ranką – kaip poezija.

– Aušra, papasakokite skaitytojams, kokia buvo toji „Staticus“ atsiradimo istorija ir kokie buvo jūsų pirmieji žingsniai šioje įmonėje?

– „Staticus“ mes vadiname šeimos verslu. Jį yra pradėjęs mano tėtis Vytautas Vankevičius. Anksčiau ši įmonė vadinosi „Hronu“ ir daugeliui buvo žinoma, kaip langų gamintoja. Tėtis iš karto po nepriklausomybės atkūrimo su trimis partneriais pradėjo tuo verslu užsiimti. Įmonė augo, augo ir užaugo iki vienos didžiausių savo srities gamintojų ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse. Tada jos įkūrėjai nusprendė diferencijuoti savo veiklas – buvo atskirti langai ir privatus sektorius, o taip pat ir komercinis sektorius, – dideli pastatai ir dideli projektai, kuriuose naudojamos aliuminio ir stiklo konstrukcijos. Tuomet buvo įkurta atitinkama įmonė „Hrono fasadai“, kurios savininku ir tapo mano tėtis.

2006-2007 m. su tomis konstrukcijomis pradėjome eiti į užsienį ir pirmiausia – į Švediją. Tačiau tas pavadinimas ir mūsų pavardė buvo tikras liežuvio laužymas.

O čia dar krizė atėjo. Tai dar labiau mus į užsienį pastūmėjo. Juokaujame, kad per naktį reikėjo persiorientuoti rinkose ir pakeisti pavadinimą. Būtent tuomet iš „Hrono fasadų“ tapome „Staticus“. Tokiais, kurių pavadinimą klientams ir mums patiems lengviau ištarti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)