Vedžiodamas po alergijų tyrimo ir antikūnų gamybos laboratorijas, kuriomis virto mažyčiai buvusios kontoros kambarėliai, verslininkas pasakoja apie čia stovinčią unikalią ir išties nepigią įrangą bei atliekamus unikalius tyrimus. Čia pat sukinėjasi būrys praktikantų, kurių – dauguma biotechnologai.

„Imunodiagnostikos“ įmonė jau ne vienerius metus koncentruojasi į diagnostikos sistemų, skirtų alergijų diangnostikai kūrimą. Taip buvo iki šiol, taip bus ir toliau, bet dabar dar prisideda nauja šio vieno iš unikaliausių Lietuvoje centrų veiklos sritis – Covid-19 antikūnų diagnostika.

Ir dėl išaugusių darbo apimčių, ir dėl čia tarpą randančių mokslo tyrimų, ir dėl šuolio į koronaviruso pandemijos padiktuotą sritį įmonė pradėjo neišsitekti, todėl čia pat, buvusiame sandėlyje įrendinėjamos naujos patalpos.

„Per anksti atvažiavote, – juokiasi G. Gylys. – Po mėnesio čia jau viskas pilnai funkcionuos, stovės nauja įranga. Naujose laboratorijose rūks dūmai ir vyks gamyba.“

Dūmai, kaip suprantame, rūks perkeltine prasme. Steriliose patalpose daug didesniu mastu bus gaminami testai, atliekami antikūnų tyrimai, rašomos išvados. Į šias patalpas ir įrangą investuota 800 tūkst. eurų.

Tiesa, mokslo, tyrimų ir net alergijos gydymo paslaugas teikianti biotechnologijų bendrovė čia glausis iki tol, kol bus baigtos statybos naujame Vilniaus inovacijų pramonės parke ir ji atsidurs tarp kitų, aukštą pridėtinę vertę kuriančių įmonių.

„Bet tai dar užtruks ne vienerius metus, o mums naujų patalpų reikia jau dabar“, – kalba apie 2,2 mln. eurų į ateities įmonę numatęs investuoti verslininkas. Ten žadama sukurti apie 50 naujų darbo vietų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)