Šios istorijos, kurią čia dabar pasakojame, pagrindinis veikėjas – „Auga Group“ vadovas Kęstutis Juščius vieną iš ankstesnių laikų žemės ūkio ministrų išties nustebino, nes tas tik šiam pasiteiravus, kodėl iš vienos ministerijai pavaldžių sričių – vaisių, daržovių ir grybų sektoriaus staiga iš dokumentų dingo žodis „grybai“. Pasirodo, ministras net nežinojęs, kad šalyje yra toks ūkis, kuriam ne tik Baltijos, bet ir Skandinavijos rinkose nėra lygių, o pats verslininkas jau kelis dešimtmečius tituluojamas pievagrybių karaliumi.

Lietuva – ekologiško žemės ūkio lyderė?

Viso šio pokalbio metu K. Juščiaus energija tiesiog liejosi per kraštus, o žodžiai, kuriuos tarė, atrodė tokie įtikinami, kad norom nenorom pradedi tikėti, kad tas po „Auga Group“ ūkis, kuris jau dabar už Lietuvos ribų garsėja ekologija, tvarumu ir vis drąsiau įvardijamas kaip vienas pažangiausių ir perspektyviausių ne tik Europoje, bet ir pasaulyje, padės Lietuvai sugrąžinti pelnytą darbščių ūkininkų šalies vardą.

K. Juščius – kaip koks lietuviškas Elonas Muskas, tik šis kalba apie kosmosą ir elektromobilius, o Kęstutis – apie žemę ir biometanu varomą techniką. Ir E. Musko pavardė šiame pokalbyje tikrai nuskambės ne kartą. Tik perfrazuojant pašnekovą, lai E. Maskas leidžia palydovus į Mėnulį, o mes tuo metu imkime ir paverskime Lietuvą ekologiškiausia pasaulio valstybe.

Taigi, tikrai nedažnas, kaip ir tas ministras, iš mūsų žino, kokio dydžio ekologinį „AUGA“ ūkį turime Lietuvoje. Beveik 40 tūkst. ha žemės, kuri yra tvarkoma ekologiškai, Lietuvai yra išties neprastas rodiklis. Pridursiu, kad prestižiniame tvarumo reitinge „Auga Group“ pateko tarp 10 proc. geriausių įmonių savo sektoriuje pasaulyje.

Pats K. Juščius juokiasi, kad per savo keturis su pliusu gyvenimo dešimtmečius jau spėjo užgyventi bent kelis stažus, nes verslo pradžiamokslio paragavo vos dvylikos, o neturėdamas nė dvidešimties įsisuko kaip reikiant ir visiems laikams. Gyvenime jam taip ir neteko būti tuo antruoju žmogumi, nes visada buvo tas, kuris kuria darbo vietas, bet ne į jas apeliuoja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)