Iš verslininko ir INFOBALT prezidento lūpų ne kartą išgirsime apie nepakankamus žingsnius, kuriuos skaitmenizacijos kontekste žengia Lietuva, o ypač jos švietimo sistema bei neretai senomis staklėmis apsiginklavusi Lietuvos pramonė.

M. Glodo gyvenime būta ir yra tiek veiklų, kad net ir išvardinti visas jas nėra lengva. Vartant jo biografijos puslapius nuolat kyla klausimas, kaip vienas žmogus gali tiek spėti. Ir kiekviena veikla – tarsi atskiras padangių aukštumas siekiantis skrydis.

Jis dirbo IBM pardavimų vadovu Lietuvoje, vėliau „Microsoft" kompanijos padalinyje Lietuvoje, iš kur vadovavo Lietuvos, Baltijos šalių, Centrinės ir Rytų Europos regiono padaliniams.

2013 m. jis kartu su Ilja Laursu įkūrė penketą metų veikusį ir daugybei startuolių kelius prasiskinti padėjusį „Nextury Ventures“ – ankstyvosios stadijos rizikos kapitalo fondą ir inkubatorių.

M. Glodas taip pat yra „Telia Lietuva" valdybos narys asociacijos INFOBALT prezidentas bei UNICEF valdybos pirmininkas.

Jis studijavo Vilniaus universitete, Belgijos Antverpeno universitete bei INSEAD verslo mokykloje Prancūzijoje.

Ir naujausias, vos porą metų siekiantis karjeros šuolis yra darbas lietuvių fondo „INVL Technology” valdomoje kompanijoje „Norway Registers Development AS“ bei jai pavaldžioje įmonių grupėje „NRD įmonės“. Šiandien M. Glodas yra šių įmonių grupės vadovas.

Kiek netradiciškai pradėjau šį straipsnį vardindama įvairias pašnekovo pareigybes, užimamas pozicijas, bet be tokių štrichų būtų sunku susidaryti vaizdą apie šį žmogų.

– Pokalbį pradėjome nuo įvairių pareigybių ir bandymo išsiaiškinti, kaip vienas žmogus gali tiek daug spėti? Jūs galima išvyti tai INFOBALT, tai Žinių ekonomikos forumo veikloje. Kas tai per pokyčiai ir ką jie duoda?

– Su INFOBALT vienaip ar kitaip esu susijęs nuo 2003 m. o Žinių ekonomikos forumas (ŽEF) buvo tuo tarpsniu, kai buvau išėjęs iš ankstesnės organizacijos.

Būti nuolatos tokiose organizacijose yra nesveika nei organizacijai, nei žmogui, – tiesiog būtina daryti pertraukas. Turi į jas ateiti, atiduoti ką gali, o kai jau išsisemi, turi atsitraukti, pasisemti naujų patirčių ir leisti kitiems žmonėms atnešti savo patirtį. Po kuriuo laiko gali sugrįžti, kai jau ta veikla pasimiršo ir tu vėl gali atnešti kažką tai naujo į organizaciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)