„Nestlé“ atskleidė, kad beveik du trečdaliai bendrovės anglies dioksido emisijos yra susiję su žemės ūkiu. Bendrovė, siekdama sumažinti emisijas, kartu su tiekėjais pakeis būdą kaip maistas gaminamas. Perėjimas prie atsinaujinančio žemės ūkio praktikų bus naudingas gamtai ir pagerins ūkininkų pajamas.

Kakava, kava ir pienas yra pagrindiniai „Nestlé“ produktų ingredientai Europoje, Viduriniuose Rytuose ir Šiaurės Afrikoje. Dėl to bendrovė daugiausia dėmesio skiria sveikiems dirvožemiams, nulinės anglies dioksido emisijos pieno ūkiams, tvariai gaunamai kakavai ir kavai.

„Mūsų projektai, kurie skirti sveikesnių dirvožemių, mažesnės emisijos pieno ūkiams ir tvariai gaunamai kakavai ir kavai, rodo daug žadančius rezultatus. Esame tikri, kad bendradarbiavimas su ūkininkais ir tiekėjais gali būti praplėstas ir siekiant įgyvendinti nulinės anglies dioksido emisijos tikslą“, – sako „Nestlé“ Europos, Artimųjų Rytų ir Šiaurės Afrikos regiono generalinis direktorius Marco Settembri.

„Nestlé“, užsibrėžusi iki 2050 m. pasiekti nulinės emisijos tikslą, jau vykdo kelias iniciatyvias:

* Vykdydama tokias programas kaip „Gyvasis dirvožemis“ Prancūzijoje ir „LENs“ Jungtinėje Karalystėje, „Nestlé“ įgalina ūkininkus nenaudoti arba naudoti mažiau pesticidų, taip pat taikyti tokias technikas kaip nuolatinė dirvos danga, sėjomaina ir mažesnis žemės dirbimas. Šios priemonės padeda žemėje sulaikyti daugiau anglies bei vandens ir kurti sveikesnį dirvožemį.

* Siekdama sukurti planetai ir žmonėms naudingus pieno produktus, „Nestlé“ išplės savo veiksmus pieno produktų tiekimo grandinėje. Bendrovės tikslas – nulinė anglies dioksido emisija pieno ūkiuose. „Nestlé“ projektai „Klimatui draugiškas pienas“ Šveicarijoje ir „First Milk“ Jungtinėje Karalystėje jau atnešė teigiamų rezultatų mažinant anglies dioksido išmetimą daugiau nei 220 pieno ūkių. Geresnio ūkininkavimo iniciatyvos apima, pavyzdžiui, ilgesnį karvių auginimą, vietos pašarų naudojimą, rūpinimąsi karvių sveikata.

* Iki 2025 m. 100 proc. kakavos ir kavos, kurią naudoja „Nestlé“, bus išgaunama tvariai. Dėl to „Nestlé“ bendradarbiauja su ūkininkais, kad išvengtų miškų kirtimo ir įgyvendintų ambicingą miškų atkūrimo programą. 2020 m. bendrovė pradėjo viešojo ir privataus sektoriaus partnerystę, siekdama išsaugoti ir atkurti „Cavally Forest“ – vieną paskutinių likusių biologinės įvairovės židinių Dramblio Kaulo Krante.

„Dirbame su ūkininkais, produktų portfelyje orientuojamės į daugiau augalinio maisto, taip pat pristatome anglies dioksido požiūriu neutralius prekės ženklus. Be to, pergalvojame gamybos ir platinimo procesus, taip pat kuriame labiau žiedinei ekonomikai pritaikytas produktų pakuotes. Šie veiksmai padės mums pasiekti nulinės anglies dioksido emisijos tikslą. Tam, kad įvykdytume klimato kaitos įsipareigojimus, pasitelkiame savo pasaulinį mokslinių tyrimų ir plėtros tinklą. Dirbkime visi kartu, su visa vertės kūrimo grandine ir visomis vyriausybėmis, kad tai pasiektume“, – sako „Nestlé“ Europos, Artimųjų Rytų ir Šiaurės Afrikos regiono tvarumo direktorė Katja Seidenschnur.

Iki 2025 m. pereisime prie 100 proc. atsinaujinančios elektros energijos 800 „Nestlé“ vietų. 80 gamyklų iš maždaug 130 visoje Europoje, Viduriniuose Rytuose ir Šiaurės Afrikoje naudoja 100 proc. atsinaujinančią elektros energiją.

Pavyzdžiui, Jungtiniuose Arabų Emyratuose „Nestlé“ trijose gamybos vietose įrengia 25 tūkst. saulės modulių (PV). Jie pagamins 10 GWh elektros energijos per metus išvengiant mažiausiai 6 mln. kilogramų anglies dioksido emisijos, kuri prilygsta beveik 1500 lengvųjų automobilių metinei emisijai.