Būtent tokią sumą reikėjo surinkti, kad pavyktų įsigyti du deguonies aparatus, skirtus padėti itin sunkiems Covid-19 sergantiems ligoniams. Vienas iš deguonies aparatų jau pristatytas į „Santaros“ klinikas, kitas bus nupirktas ir pristatytas artimiausiu metu.

Iš 545 investuotojų 112 parėmė projektą anonimiškai, minimali suma, kuria buvo galima skirti paramą, buvo 10 eurų, tačiau daug investuotojų rėmė kur kas didesnėmis sumomis – 50, 100, ir net 300 eurų, o 2,5 tūkst. EUR projektui skyrė „Savy“. Vidutinė paramos suma – 15 eurų.

„Sumas, kurias žmonės galėjo nukreipti investicijoms, jie nukreipė kilniam tikslui – už tai didžiulė pagarba jiems. Esame maloniai nustebinti žmonių aktyvumu, dosnumu ir parodyta atsakomybe – kiekvieno investuotojo parama virto vienu dideliu užbaigtu darbu.

Šis projektas akivaizdžiai patvirtina, kad P2P platforma gali būti ne tik instrumentu skolinti ir skolintis, bet ir sutelkti žmones geriems darbams, suteikti jiems patogią galimybę remti tvarios ir socialiai atsakingos veiklos projektus. Ateityje numatome pasiūlyti ir daugiau panašių projektų“, – sako „Savy“ direktorius Audrius Žiugžda.

Lėšos socialiniams projektams yra renkamos tokiu pačiu principu, kaip ir įprastoms paskoloms – nustatoma reikiama surinkti suma ir laukiama, kol investuotojai sutelks visą sumą, reikalingą būsimam gavėjui.